Utilizarea ventuzelor pentru masaj

0 Shares
0
0
0

Utilizarea ventuzelor pentru masaj
Chiar daca in Romania terapia cu ventuze pentru masaj nu se foloseste de foarte mult timp, aceasta a ajuns sa fie destul de populara intr-un timp foarte scurt. Si asta in special din cauza faptului ca ofera anumite beneficii corpului si organismului uman si ca, cu ajutorul ei se pot trata o serie de afectiuni destul de serioase.

Cred ca toti stim cum arata o ventuza pentru masaj, chiar daca nu am folosit niciodata una. Aceasta are aspectul unui borcanel de dimensiune mica, iar materialele din care este creata pot fi multiple. Insa principalele materiale din care sunt realizate aceste ventuze pentru masaj sunt sticla, cauciucul si mai nou, siliconul.

Ventuze silicon – Noutate in domeniu

Desigur, cei mai multi dintre noi nu am vazut sau folosit decat ventuze pentru masaj din sticla, deoarece acestea erau folosite pe vremuri de catre batranii nostri, din cauza lipsei medicamentelor. Insa, in unele cazuri, ventuzele din silicon s-au dovedit ca pot inlocui atat calmantele, cat si antibioticele si ca pot face fata unei boli chiar mai bine decat acestea.

De exemplu, in cazul racelilor si a pneumoniilor, cazuri in care uneori medicamentele si antibioticele nu dau niciun fel de rezultat benefic, aceste ventuze silicon pot fi solutia. In cazul unor astfel de afectiuni, ventuzele pentru masaj au fost folosite chiar si cu mii de ani in urma si chiar de catre unii medici celebri precum Galen sau Hipocrate.

Cea mai noua aparitie in materie de ventuze pentru masaj sunt cele realizate din silicon. Datorita faptului ca siliconul din care sunt create este un material moale si flexibil, acestea pot fi folosite chiar si pentru masarea zonelor cele mai greu accesibile ale corpului.

Iar astfel, putem clasifica aceste ventuze pentru masaj realizate din silicon ca fiind mici, medii si mari. Cele mici sunt folosite in special pentru masarea tenului, iar efectul acestora este unul destul de benefic, deoarece duce la intinerirea pielii de pe fata si chiar la disparitia ridurilor.

Ventuzele din silicon de marime medie sunt utilizate in scopul masarii mainilor, al picioarelor si chiar pentru masarea abdomenului, in timp ce ventuzele din silicon de marime mare sunt folosite pentru intinderile mai mari de piele, cum ar fi pielea spatelui.

Fiecare dintre noi poate utiliza chiar de acasa aceste ventuze silicon, daca le achizitioneaza. Cumpararea unor astfel de ventuze pentru masaj se poate face chiar de pe internet, din cadrul unor magazine online care se ocupa cu comercializarea unor astfel de produse.

Pretul lor este unul destul de accesibil, insa inainte de a le folosi este neaparat nevoie sa ne documentam cat mai bine despre tehnica de masaj cu ajutorul ventuzelor, deoarece, daca efectuam un masaj incorect, acesta poate avea urmari neplacute asupra organismului nostru si mai mult decat atat, poate lasa cicatrici pe piele.

0 Shares
You May Also Like