Un aparat de aer conditionat este cu adevarat necesar

Un aparat de aer conditionat este cu adevarat necesar

0 Shares
0
0
0

In timpul verii, aerul conditionat a devenit aproape o necesitate, avand in vedere verile din ultimii ani. Desigur, exista si alte modalitati de a va racori, cum ar fi mersul la piscina sau la un mall care are aer conditionat, dar pentru casa, un aparat de aer conditionat este cea mai buna optiune.

Dar cum alegi un aparat de aer conditionat?

Un exemplu de aer conditionat pe care noi il sugeram este un aer conditionat Yamato Optimum YW12IH1.  Exista atat de multe modele acum incat este usor sa te pierzi. De aceea, am vrut sa fac acest mic ghid care, sper, sa va lumineze un pic despre aceste aparate minunate.

Alegerea capacitatii potrivite

Dimensiunea medie a unui aparat de aer conditionat este de 20 BTU (unitati termice britanice) pe metru patrat de spatiu de locuit. Cu toate acestea, ar trebui sa luati in considerare dimensiunea si dispunerea ferestrelor, inaltimea camerei, clima si expunerea la soare atunci cand alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru casa voastra.

De exemplu, camerele mari, cu multa lumina solara, necesita un model mai puternic. Dar aveti grija: un model prea puternic, pe langa faptul ca foloseste mai multa energie, va atinge rapid temperatura tinta si, prin urmare, nu va elimina umiditatea. In schimb, un model care nu este suficient de puternic nu va raci niciodata complet camera.

Nu uitati sa mentionati toate particularitatile locuintei dumneavoastra unui consilier in momentul achizitiei.

BTU-urile

Dar, inainte de a merge mai departe, ce este un BTU? Acest lucru este important de stiut deoarece aparatele de aer conditionat folosesc aceasta unitate. Conform site-ului Wikipedia,

BTU este o unitate de masura anglo-saxona a energiei care inseamna British Thermal Unit. Aceasta inseamna “cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei lire englezesti de apa cu un grad F la presiunea constanta a unei atmosfere”.

Deci, cu cat numarul de BTU este mai mare, cu atat mai multa caldura va putea elibera aparatul din casa dumneavoastra. Cu alte cuvinte, o unitate cu un numar mare de BTU va fi capabila sa raceasca o camera mai eficient decat un aparat de aer conditionat cu un numar mic de BTU.

Luati in considerare locatia

Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa stiti la ce va fi folosit aparatul de aer conditionat. Il veti folosi intr-o singura camera sau in toata casa? Unde doriti sa il instalati? De exemplu, daca va fi folosit intr-un dormitor, cautati un model silentios.

Pentru o casa cu un singur etaj sau un apartament, o singura unitate (unitate split) instalata in centrul celei mai mari incaperi va fi suficienta, in timp ce pentru o casa cu mai multe etaje, un aparat de aer conditionat cu mai multe zone montat pe perete va fi mai potrivit. Daca alegeti un model montat la fereastra, trebuie sa stiti ca acesta va trebui sa fie demontat si reinstalat in fiecare an.

Retineti ca modelele portabile sunt mai putin puternice si racesc o suprafata mai mica decat unitatile montate pe perete. Fiecare detaliu trebuie sa fie luat in considerare!

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like