Uleiurile esențiale din condimente – cum să le utilizați în siguranță

0 Shares
0
0
0

Știm cu toții că uleiurile esențiale sunt o modalitate excelentă de a te menţine sănătos și fericit. Indiferent dacă le folosiți în difuzor, pentru masaj sau ca aromoterapie, ele vă pot ajuta în multe privinţe, de la îmbunătățirea somnului până la eliminarea frisoanelor. Dar ce spuneţi de uleiurile esențiale din condimente? Acestea oferă unele beneficii grozave. Haideţi să aflăm cum să le folosim în siguranță!

Uleiurile esențiale din condimente pot înviora cu adevărat o cameră cu aromele lor revigorante. Sunt preferate în special în lunile de toamnă și iarnă și se găsesc frecvent în cele mai apreciate amestecuri de sezon pentru difuzor și în rețetele de uleiuri esențiale.

Cu toate că au mirosuri minunate, unele dintre uleiurile esențiale din condimente au măsuri de precauție de care ar trebui să fiţi conștienţi.

Unele pot irita pielea, membranele mucoase sau pot fi toxice în doze prea mari. Altele ar trebui evitate de către femeile gravide sau care alăptează.

Care uleiuri din condimente sunt cele mai sigure?

Dintre toate uleiurile esenţiale din condimente, există câteva care prezintă probleme de siguranță neglijabile sau chiar deloc. Iată cele mai sigure 6 uleiuri esențiale din condimente care sunt cele mai utilizate în aromoterapie:

  • Ghimbir
  • Cardamom
  • Plai
  • Coriandru
  • Ardei roz
  • Piper negru

Cum se utilizează uleiuri esențiale din condimente pe pielea dvs?

V-ați întrebat vreodată cum să diluați uleiurile esențiale? Procesul de diluare este extrem de important atunci când vine vorba de utilizarea responsabilă a uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și ar trebui să avem grijă atunci când le folosim în special pe piele. Ca să nu mai vorbim de faptul că pot fi destul de costisitoare și că, pentru a face o singură sticlă, se folosesc o mulțime de resurse, deci este mai bine să utilizaţi cea mai mică cantitate necesară pentru a obține rezultatele dorite.

De asemenea, diluarea corectă vă poate ajuta să evitați efectele negative, cum ar fi iritarea pielii și disconfortul pe care unele uleiuri le pot provoca. Pentru a utiliza uleiurile esențiale cel mai eficient, diluarea este o necesitate. Nu vă faceți griji, este ușor.

Există câteva modalități de a dilua uleiurile esențiale, dar principala modalitate este de a folosi un ulei purtător, cum ar fi jojoba sau ulei de nucă de cocos fracționat, pe care îl amestecați cu uleiul esențial înainte de a-l aplica pe pielea dumneavoastră.

Alte tipuri de produse care pot fi utilizate pentru diluarea uleiurilor esenţiale din condimente înainte de a le aplica pe piele sunt unturile (cum ar fi untul de shea sau untul de mango), aloe vera și loțiunile / cremele fără parfum. Pentru baie, încercați să adăugați câteva picături de ulei esențial cu săpun de castilă sau glicerină vegetală în apa de baie pentru a vă bucura de beneficiile aromatice și topice!

Cum vă puteţi procura uleiuri esenţiale?

Este extrem de important să vă procuraţi uleiuri esenţiale de calitate, aşa cum sunt uleiurile esenţiale doTerra. Pentru a vă procura aceste uleiuri, cel mai bine este să discutaţi cu un aromaterapeut, care vă va răspunde la întrebări, vă va oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie, vă va ajuta să vă creaţi un cont doterra şi să înțelegeţi sistemul de comenzi și înscrieri.

0 Shares
You May Also Like