Tot ce trebuie sa stiti despre ametist

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti despre ametist
Din categoria cristale semipretioase face parte si ametistul pe care urmeaza sa il prezentam astazi.

Ametistul este o piatra pretioasa si valoroasa care apartine unui grup de cuart din minerale, cu exceptia bijuteriilor confectionate din siliciu verde albastrui.

Recunoscut ca fiind o piatra oficiala a lunii iulie ametistul apartine unei ramuri microcristaline a cuartului si are culoarea violet cu insertii transaprente ori albe si se datoreaza continutului de impuritati de fier si de aluminiu.

Fara agenti de colorare, ametistul ar fi transparent, un cuart incolor normal. Ca alte soiuri de cuart microcristalin, ametistul are o claritate si o transparenta translucida dar si un luciu sticlos.

Deoarece violetul este considerat o culoare regala, ametistul are o importanta istorica drept insemn al puterii.
Ametistul fin este prezent in Bijuteriile Coroanei britanice si este de asemenea favoritul Ecaterinei cea Mare sau a regaliatii egiptene.

Ametistul detine de asemenea si un loc mare in zona bisericii crestine si este mentionat drept piatra episcopala. Cuvantul din greaca amethystos este era tradus prin nu beat iar aceasta piatra a fost purtata de mai multe ori ca o amuleta care sa protejeze impotriva intoxicatiilor.

Pentru ca ametistul a fost considerat antidotul conta betiei, mai multe pahare de vin au fost facute din aceasta piatra. Pana azi ametistul a fost utilizat drept un simbol al sobrietatii.

In luminile artificiale culorile ametistului nu pot sa fie observate clar. Ametistul arata foarte bine in lumina zilei si mai ales dupa rasarit insa inainte de apus, cand lumina e calda si moale. In acest moment pot sa se distinga culorile purpuriu si violet.

Cele mai bune specimene ar trebui sa aiba culoare Deep Purple si o saturatie buna cu zona minima de culoare.

Un ametist considerat fin este mai transparent si asta inseamna ca trece lumina prin pietre nestingherita. Un ametist translucid va da voie sa treaca lumina oarte usor prin piatra.

Cel mai bun dar si cel mai de calitate ametist este curat si nu are incluziuni vizibile. Pentru ca sursele de ametist sunt abundente sunt putine motive pentru a cumpara o piatra care sa aiba si incluziuni vizibile.

Ametistul se numara printre pietrele considerate sfinte si este o piatra biblica. In prezent ametistul inca mai slujeste biserica si decoreaza inelele episcopilor crestini, sau crucile si obiectele decorative si prin urmare are al doilea nume si anume piatra episcopului. Ametistul decoreaza icoane, cruci, altare si Panagia.

Se considera ca ametistul are o energie de vindecare Yin si are puterea de a influenta chakra Ajna. De asemenea se spune despre ametist ca elimina tensiunea nervoasa si ca este o piatra a dragostei ce poate sa aduca tinerilor binecuvantare si liniste.

Bijuteriile de ametist trebuie sa fie curatate regulat pentru a inlatura energiile negative. Ametistul este o piatra pentru persoanele nascute in Gemeni, si de asemenea este recomandata Balantei sau Varsatorului insa nu se recomanda Leului sau Capricornului.

Cele mai importante surse de ametist se afla in Brazilia si in Rio Grande. Mai sunt depozite considerabile de ametist in Bolivia, India, Canada, Madagascar, Mexic, Namibia si Rusia.

0 Shares
You May Also Like