TOP 5 rețete pe care să le încerci cu cel mic la micul dejun

TOP 5 rețete pe care să le încerci cu cel mic la micul dejun

0 Shares
0
0
0

Prima masă a zilei este una dintre cele mai importante pentru fiecare persoană în parte, cu atât mai mult pentru cei mici, care se află în creștere. Este momentul în care copii își iau energia și se pregătesc cu forțe proaspete pentru noua zi. Astfel, pentru a te asigura că dezvoltarea celor mici se desfășoară așa cum trebuie, micul dejun trebuie să fie unul consistent și plin de ingrediente nutritive. 

Dacă ai rămas fără idei și nu mai știi ce să le gătești celor mici, iată 5 idei de rețete speciale, care cu siguranță îi va atrage:

1.     Clătite cu dovlecel și brânză

Toți părinții știu cât de greu este să îi faci pe cei mici să-și mănânce legumele, motiv pentru care această rețetă poate fi exact ce trebuie. Pregătește un aluat de clătite fără zahăr sau alte ingrediente dulci, dă prin răzătoare dovlecelul și mixează-le pe cele două. Realizează clătitele ca în mod obișnuit, iar imediat ce s-au răcit le poți umple cu o cremă de brânză. În acest fel vei obține o mâncare pe gustul celor mici, dar și sănătoasă. 

2.     Iaurt cu fructe și fulgi de cereale 

O altă rețetă extrem de delicioasă, dar și sănătoasă este iaurtul cu fructe și cereale. Acesta conține toate ingredientele unui mic dejun nutritiv: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, care îi vor asigura energia până la următoarea masă. Alege un iaurt natural, de preferat bio, taie câteva fructe cubulețe și adaugă niște musli si fulgi din cereale integrale, cum ar fi cele de pe vegis.ro.  

3.     Omletă cu legume 

Ușor de preparat, omleta cu legume este o alegere ideală pentru diminețile târzii. Mai mult, prepararea acesteia poate fi o activitate ideală de familie, unde fiecare poate avea un lucru de făcut. Alege legume cât mai colorate, precum ardei verzi, galben sau roșu, tocmai pentru a-i atrage pe copii, iar ulterior, poți încerca să adaugi și ceva legume mai speciale, precum spanac. 

4.     Smoothie

Amestecă fructe precum banane, căpșuni și mango cu iaurt sau lapte și adaugă o mână de spanac sau kale pentru o doză suplimentară de vitamine și minerale. Poți, de asemenea, să adaugi o linguriță de unt de arahide sau migdale pentru proteine și grăsimi sănătoase.

5.     Chec cu lapte 

Pentru zilele în care cel mic este ceva mai mofturos și nu își dorește să mănânce, poți să-i oferi o alternativă: chec sănătos, servit alături de o cană cu lapte. Copilul nu va simți că acesta este micul dejun, ci o va vede ca pe o gustare dulce. Mai mult, puteți prepara împreună checul și să-l faceți exact pe gustul vostru: fără zahăr, cu fructele preferate adăugate sau chiar cu câteva nuci. 

În concluzie, micul dejun alături de micuțul tău poate fi o experiență plină de distracție și nutriție. Prin încercarea acestor rețete delicioase și sănătoase, îl poți ajuta să dezvolte obiceiuri alimentare bune încă de la o vârstă fragedă. Asigură-te că alegi ingrediente proaspete și de calitate pentru a-i oferi cel mai bun start în fiecare zi.

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like