Termeni legati de amanet si explicarea acestora

Termeni legati de amanet si explicarea acestora

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet s-au inmultit in ultima vreme si multe persoane apeleaza la ele, datorita beneficiilor pe care le au. Este recomandat sa fie intelesi toti termenii din contract, astfel incat contractul sa fie unul clar.

Ce este evaluarea?

Angajatii calificati ai caselor de amanet apreciaza valoarea articolelor in mod echitabil si transparent. Verificarea identitatii clientului garanteaza, pe de o parte, o garantie ca bunul ii apartine, dar si un motiv in plus de siguranta pentru casa de amanet. Pe de alta parte, obiectele de valoare sunt la randul lor asigurate in casa de amanet. Acestea raman proprietatea clientului pana la sfarsitul perioadei convenite – sau in perioada de timp care poate fi prelungita atata timp cat se pastreaza valoarea obiectului – si, in consecinta, sunt depozitate cu grija si asigurate suplimentar.

Termeni legati de amanet si explicarea acestora

Camerele securizate, dulapurile blindate, sistemele de alarma, sticla rezistenta la gloante, supravegherea cu camere si controlul accesului la camerele de depozitare prin intermediul unor caracteristici biometrice asigura faptul ca nimeni nu poate ajunge la bunuri.

Despre discretia caselor de amanet

Discretia este un alt beneficiu. Se obtine un imprumut fara intrebari inutile. Pe persoanele de la casa de amanet nu le intereseaza la ce ar trebui utilizat imprumutul, nici istoricul de credit sau istoricul de datorii al clientului, nici macar soldurile contului acestuia. Conteaza doar valoarea obiectului care trebuie amanetar, nimic altceva. In plus, datele nu sunt transmise mai departe deci nu exista motive de ingrijorare in sensul acesta. Nimeni nu afla de la casa de amanet ca ai amanetat un obiect. De exemplu, daca mergi la amanet auto nimeni nu va sti ca masina ta este acolo pentru ca bunurile amanetate nu raman la vedere.

Care sunt riscurile de la amanet

Cele trei riscuri posibile sunt usor de gestionat si de obicei rapid de remediat. Deci, in mod natural obiectul amanetat se poate pierde. Deoarece acesta este asigurat la casa de amanet daca obiectul se pierde este sarcina casei de amanet sa il recupereze, iar proprietarul de drept nu are absolut nicio obligatie.

Al doilea risc este ca suma imprumutului sa nu poata fi rambursata in perioada convenita. Din nou, exista un remediu. Termenul pentru amanet poate fi prelungit – atata timp cat obiectul nu scade in mod clar in valoare – prelungirea este, de asemenea, posibila dupa expirarea primului termen de trei luni. Pentru a prelungi creditul ipotecar, trebuie doar platite dobanzile si taxele acumulate pana la aceasta data. Daca imprumutul nu este rambursat si nici termenul nu se prelungeste, obiectul este de obicei licitat. Casa de amanet suporta aceste riscuri pentru ca este posibil ca bunul sa nu mai fie vandut la aceeasi valoare.

Riscul numarul trei este mai mult de natura teoretica si este reprezentat de furtul din casa de amanet. Cu toate acestea, incaperile foarte sigure, dulapurile blindate, sticla rezistenta la gloante, sistemele de supraveghere si alarma ale camerelor, precum si punctele de acces securizate biometric fac acest caz foarte putin probabil.  Deci fiecare client al caselor de amanet ar trebui sa doarma linistit pentru ca bunurile sale sunt in siguranta.

 

0 Shares
You May Also Like