Tamplaria PVC sau tamplaria din lemn?

0 Shares
0
0
0

Desi tamplaria din PVC are foarte multi fani, exista si foarte multi iubitori ai tamplariei din lemn, cele doua materiale oferind un aspect de invidiat. Insa, care sunt avantajele si dezavantajele acestor doua tamplarii?

Daca inca nu stiti catre ce tamplarie sa va orientati pentru locuinta dumneavoastra, in cadrul articolului de astazi va vom prezenta avantajele si dezavantajele fiecareia, astfel incat, la final, sa puteti lua o decizie in functie de nevoile locuintei dumneavoastra.

Termopanele PVC – estetice si rezistente

Daca pana acum credeati ca termopanele PVC sunt disponibile doar intr-un singur model, si anume cel clasic, alb, trebuie sa stiti ca au aparut numeroase modele si culori, pentru orice gusturi si preferinte.

De asemenea, pe langa posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de modele si culori, dupa cum bine stiti, tamplaria din policlorura de vinil este recunoscuta pentru rezistenta sa, indiferent de fenomenele meteorologice la care este supusa.

Acesta este si unul dintre motivele principale care a facut celebra aceasta tamplarie. Mai mult decat atat, nu ar trebui sa uitam nici de izolarea termica, un factor element foarte important atunci cand alegem ferestrele si usile pentru casa. Asadar, nu uitati sa aveti in vedere si acest element.

Preturi accesibile

Fie ca vorbim despre tamplaria PVC sau despre tamplaria din lemn, ambele variante sunt disponibile la preturi foarte bune, ce fac o alegere destul de dificila intre cele doua alternative pe care le prezentam.

Desi exista diferente intre cele doua tamplarii in ceea ce priveste pretul de achizitie al produselor, aceasta diferenta este destul de mica, facand din acestea o alegere dificila, insa foarte benefica pentru bugetul oricarei persoane dornice de a obtine o locuinta impecabila. Desi preturile sunt asemanatoare, avantajele si proprietatile celor doua tamplarii sunt destul de diferite, de aici si lupta dintre cele doua.

Lemnul – materialul rege

Inca din cele mai vechi timpuri lemnul a fost considerat un material nobil, pe care regii il pretuiau. Asadar, aceasta perceptie despre lemn a ramas si in prezent, foarte multe persoane considerandu-l un material imparatesc, ce ofera un aer imperial locuintei.

Cu toate acestea, tamplaria din lemn nu ofera chiar aceleasi avantaje precum tamplaria din PVC, avand o rezistenta nu foarte mare, iar izolarea termica fiind aproape inexistenta. Pe de alta parte, daca va doriti ca locuinta dumneavoastra sa obtina un aspect rustic sau un aspect regesc, atunci tamplaria din lemn vi se va potrivi cu siguranta.

In incheierea articolului…

Acum ca v-am prezentat avantajele tamplariei din PVC, pentru a va bucura de avantajele mentionate pe care produsele din PVC le au, aveti nevoie si de utilaje pentru PVC profesionale, care sa isi faca treaba impecabil.

Astfel, pentru a va ajuta si la acest capitol, compania Utilaje Termopan va pune la dispozitie o gama variata de utilaje si masini, astfel incat dumneavoastra sa va utilati atelierul asa cum va doriti. De asemenea, suntem convinsi ca va doriti sa cheltuiti cat mai putin, tocmai de aceea, compania noastra va ofera masini de calitate superioara, la preturi de nerefuzat.

0 Shares
You May Also Like