Sfaturi utile pentru a depozita faina

Sfaturi utile pentru a depozita faina

0 Shares
0
0
0

S-ar putea sa va ganditi la faina ca la un aliment stabil la raft, care nu expira cu adevarat, acest ingredient se poate strica sau  poate atrage gandacei daca nu este pastrat corect. Nu aruncati punga in camara si nu uitati de ea. Urmati cativa pasi atunci cand pastrati faina pentru cele mai bune rezultate.

Faina rafinata

Faina rafinata se face din endosperma graului cu tarata si germenul indepartat. Rezulta o faina fina si moale, de culoare deschisa sau alba. Faina rafinata include faina pentru toate scopurile: paine, prajituri si faina cu auto-crestere. Iata cel mai bun mod de a o depozita:

Sfaturi utile pentru a depozita faina

Puneti faina in congelator timp de 48 de ore pentru a ucide orice oua de insecte sau de insecte care ar putea fi prezente.

Transferati-o intr-un recipient alimentar (plastic sau sticla) cu un capac de etansare. Acest lucru va impiedica faina sa absoarba umiditatea si va asigura ca insectele si alti daunatori nu pot ajunge la ea. De asemenea, acesta actiune va impiedica faina sa absoarba mirosuri si arome din alte alimente sau produse care sunt depozitate in apropierea acesteia.

Puteti folosi si pungi care se inchid etans cum sunt cele de pe  https://www.neopack.ro/, si veti obtine aceleasi rezultate.

Depozitati faina intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina soarelui. Faina rafinata se va pastra pana la un an in camara in aceste conditii ideale.

Daca doriti sa va pastrati faina mai mult timp sau nu aveti camara este recomandat sa o puneti in congelator. Se va mentine acolo pana la doi ani, dar este cel mai bine sa o utilizati intr-un an. Chiar daca este inghetata, o puteti decongela. Daca faceti o prajitura coapta, lasati-o sa ajunga la temperatura camerei inainte de utilizare pentru cele mai bune rezultate.

Faina integrala si alte faini de specialitate

Faina din cereale integrale se face din toate cele trei parti ale graului sau din cereale: germen, endosperm si tarate. Aceasta inseamna ca faina este bogata in fibre si nutrienti, dar inseamna, de asemenea, ca faina integrala de grau se va strica mai repede. Faina din cereale integrale include grau integral, ovaz, orez, secara, nuci (ca faina de migdale) si soiuri de seminte. Iata cum se poate depozita:

Inghetati faina timp de 48 de ore si transferati-o intr-un recipient etans, asa cum este descris mai sus.

Pastrati-o la frigider pana la sase luni sau la congelator pana la un an. Nivelurile ridicate de ulei natural din faina vor face ca acesta sa se strice rapid, daca este pastrat la temperatura camerei.

Va sugeram sa adaugati o eticheta la recipientul  de plastic sau de sticla cu faina, notand tipul de faina si data. Astfel puteti urmari cat de veche este faina si sa verificati prospetimea acesteia la momentul potrivit.

Cea mai buna metoda de a spune daca faina este ranceda este prin miros. Daca faina are un miros mustos, de praf sau un miros acru, atunci este recomandat sa renunti la ea. Daca miroase ca ar trebui sa miroasa faina, atunci este sigura de utilizat. Nu combinati faina noua cu faina veche in recipiente, deoarece se va reduce durata de valabilitate a fainii noi.

0 Shares
You May Also Like