Sfaturi pentru curatarea tapiteriilor

0 Shares
0
0
0

Covoarele murdare sunt inevitabile, mai ales daca aveti copii sau caini. Chiar daca va spalati masina in fiecare saptamana, destul de curand contrastul dintre modul in care va arata masina in exterior si cum arata in interior poate fi destul de mare.

Cei mai multi oameni lasa covoarele la un profesionist pentru a fi curatate. Puteti sa alegeti si o locatie de curatare tapiterie auto Bucuresti. Dar va puteti curata covoarele in acelasi mod ca si profesionistii urmand acesti pasi:Sfaturi pentru curatarea tapiteriilor

  1. Indepartati covorasele si curatati orice lucru pe care ar putea sa-ti alunece covorul. Curatati covorul cu un aspirator umed / uscat sau folositi unul dintre aspiratoare de la spalatoria locala sau de la benzinaria locala. Scoateti cat mai mult din murdaria si resturile libere.
  2. Daca exista pete, curatati-le cu un detergent de indepartare al petelor si utilizati-l conform instructiunilor sale. In general, acest lucru va implica pulverizarea detergentului pe pete, permitand ca petele sa se inmoaie, apoi perati suprafetele cu o perie rigida.
  3. Dati cu spray o portiune  din covor discreta cu detergent auto pentru covor. Permiteti sa se inmoaie petele, apoi periati.
  4. Periati covorul cu o perie rigida de nylon, folosind miscari circulare. Periati fiecare zona cu atentie. Acest lucru va face ca murdaria sa nu ajunga in profunzimea covorului.
  5. Daca aveti acces la un aspirator de covoare, utilizati-l pentru a elimina murdaria si folositi o solutie de curatare. In caz contrar, folositi un prosop curat de panza pentru a freca covorul uscat.
  6. Curatati covorasele, in afara vehiculului, in acelasi mod. Lasati covorul si covorasele sa se usuce complet inainte de a le pune inapoi in masina.
  7. In cazul in care covoarele inca mai au un miros urat dupa curatare, presarati bicarbonat de sodiu  pe covor si lasati-l sa actioneze peste noapte, apoi aspirati covorul din nou.

Exista mai multe marci de masini de curatat petele si masini de curatat covoare disponibile la orice magazin de piese auto. Turtle Wax, Meguiars si 3M, printre altele, sunt unele dintre cele mai utilizate.

Unii oameni favorizeaza folosirea unei solutii pe baza de apa si otet de casa. Problema cu aceasta metoda este ca nu este bine sa folositi prea multa apa. Daca apa intra prea mult in covor, pana in profunzimea acestuia, covorul  nu se va usca usor si ar putea forma mucegai sau se va putea forma  mucegai sub acesta. Folosind un produs dedicat, care a fost conceput special pentru acest lucru, veti obtine cele mai bune rezultate.

Deoarece majoritatea oamenilor nu-si scot pantofii cand intra intr-o masina, covorul se poate murdari foarte repede. Toata murdaria care se prinde in fibrele covorului masinii dvs. care se afla intr-un spatiu inchis, nu poate fi numai inestetic, ci si nesanitar.

Scoateti  covorasele si orice altceva care poate impiedica procesul de curatare. Utilizati un aspirator pentru a elimina murdaria. Asigurati-va ca ati curatat sub scaune. Se amesteca o solutie de curatare cu un litru de apa calda si o lingura de detergent. Adaugati otet in solutie pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute. Asigurati-va ca aveti manusi de cauciuc, o carpa curata sau un burete.

 

 

0 Shares
You May Also Like