Sfaturi pentru a alege carligul de remorcare al masinii

Sfaturi pentru a alege carligul de remorcare al masinii

0 Shares
0
0
0

Se apropie perioada concediilor si doresti sa pleci alaturi de intreaga familie undeva departe de casa? Cu siguranta in aceste conditii veti dori sa calatoriti cu masina, iar in cazul acesta va trebui sa aveti o remorca pe care sa o tractati, si in care sa transportati bagajele.

Portbagajul se va dovedi mult prea mic pentru a incape toate bagajele membrilor familiei, iar din acest motiv, este necesara o remorca.

In acest caz, pentru a putea tracta remorca, este nevoie de un carlig de remorcare, care mai este cunoscut si sub denumirea de carlig de tractare. Aceste carlige auto sunt accesorii de nelipsit pentru toti cei pasionati de calatorii si de vacante, care calatoresc cu autoturismul personal.


Sfaturi pentru a alege carligul de remorcare al masinii

Iata alte scopuri in care este necesar un carlig de remorcare:

  1. Pentru a tracta cu usurinta un alt vehicul.

Exista situatii in care un carlig de remorcare se poate dovedi foarte util pentru a tracta alte vechicule. Exista situatii in care masinile se defecteaza si au nevoie de tractare pana la cel mai apropiat service, iar in aceste conditii, un carlig de tractare se poate dovedi a fi foarte eficient.

  1. Pentru a tracta o remorca

Dupa cum spuneam deja, pentru a pleca in vacanta alaturi de intreaga familie, o remorca este deosebit de utila, pentru transportul bagajelor.

  1. Carligul de remorcare este util in caz de tamponare usoara

Se poate vedea asadar din randurile anterioare, faptul ca un carlig de remorcare este deosebit de eficient. Acesta insa, este foarte util si in caz de tamponare usoara, astfel ca atunci cand o masina care circula in spatele masinii cu carlig, in cazul unei tamponari, va lovi carligul, care va proteja insa bara din spate a masinii.

Ei bine, in aceste conditii, dupa ce ati vazut cat este de util un carlig de remorcare, cu siguranta doriti sa stiti si cum sa faceti cea mai potrivita alegere. Exista asadar trei tipuri de carlige auto:

Carlig de remorcare semidemontabil

Acest tip de carlig auto de remorcare este ideal atunci cand este necesar un carlig care nu este foarte costisitor. In plus, acesta se monteaza si se demonteaza foarte usor, desfacand doar doua suruburi. In momentul in care nu este nevoie de utilizarea sa, carligul poate fi pastrat in portbagaj.

Carlig de remorcare demontabil automat, prevazut cu maneta

Dupa cum si denumirea sa da de inteles, pentru a monta si pentru a demonta un asemenea carlig, este necesara actionarea unei manete de eliberare. Aceasta maneta de eliberare este deosebit de utila, pentru ca nu mai este necesara utilizarea cheilor speciale pentru a monta sau pentru a demonta carligul. Un asemenea carlig insa, este mai scump decat un carlig auto semidemontabil.

Carlig auto demontabil vertical cu cheie

Acesta ofera cea mai mare siguranta, este securizat antifurt, si este usor de montat si de demontat, insa pretul acestuia este cel mai mare. Calitatea insa dicteaza pretul, iar aceste carlige au preturile justificate.

Atunci cand trebuie ales carligul, este important de mentionat ca nu exista carlige auto universale. Din acest motiv, se alege carligul in functie de marca si modelul masinii, in functie de anul fabricatie, in functie de tipul caroseriei, si de buget.

0 Shares
You May Also Like