Semne care iti arata ca ai nevoie de o caseta directie noua

0 Shares
0
0
0

Alaturi de frane, directia este una dintre caracteristicile esentiale ale sigurantei in rafic pentru un autoturism. Iar daca pentru alte piese spunem tot timpul ca schimbarea lor mai poate fi amanata, in cazul celor ce tin de buna functionare a directiei, orice amanare poate fi echivalenta cu producerea de catastrofe pe sosea.

Din acest punct de vedere, o atentie sporita trebuie aratata la tot ceea ce inseamna caseta directie, cu toate piesele componente si adiacente. Pentru cei mai putin familiarizati cu termenii din mecanica auto, trebuie spus ca o caseta directie asigura buna coordonare intre miscarea volanlui si a rotilor.

Prin urmare, atunci cand vorbim despre casete de directie simple sau cu servodirectie, acestea sunt direct responsabile de comportamentul autoturismului pe sosea. Din acest punct de vedere, casetele de directie pot fi casete mecanice, hidraulice sau asistate electronic.

Atentie la socurile si denivelarile din asfalt

Cei mai multi dintre noi mergem repede sa schimbam bucsele amortizoare dupa un sezon in care am luate toate gropile din oras si gurile de canal. Este o decizie inteleapta, insa, de multe ori, trebuie sa mai facem o verificare si la caseta de directie.

Caci, asemenea, bucselor si capurilor amortizoare, caseta directie poate suporta deteriorari si defectiuni atunci cand autoturismul nostru este supus socurilor de tor felul. Din acest punct de vedere, putem spune ca toate vibratiile pe care le simtim la nivelul rotilor se rasfrang automat si asupra casetei de directie.

Cand ne dam seama ca avem probleme

Unul dintre principalele simptome ale problemelor la caseta de directie o reprezinta huruitul si vibratiile la drum lung, chiar daca drumul este drept. Este o senzatie pe care o resimti imediat, mai ales daca rulezi cu viteza mai mare pe sosea. Cat priveste identificarea acestei probleme, aceasta poate fi facuta de un mecanic bun chiar si fara a urca masina pe rampa.

In principiu, tot ce ai de facut este sa pui masina pe un teren perfect plat, pe cat se poate pe asfalt, astfel incat sa poti simti rapid modul in care se misca volanul masinii atunci cand aceasta e lasata pe liber. Daca volanul se misca greoi si se simt piedici sau jocuri la nivelul acestuia, cu siguranta ca va trebui sa faci o vizita mecanicului.

Desigur, remedierea problemei se poate face si prin unele reparatii uzuale de nivel mecanic insa, pentru mai multa siguranta, se recomanda schimbarea casetei de directie cu una noua. Aceasta in ciuda faptului ca unii mesteri iti pot recomanda o caseta directie second-hand.

0 Shares
You May Also Like