Remedii si Suplimente Naturale Pentru Raceala si Gripa

Remedii si Suplimente Naturale Pentru Raceala si Gripa

0 Shares
0
0
0

Termenii de raceala si gripa sunt adesea folositi in mod interschimbabil, deoarece ambele boli prezinta uneori simptome similare. In plus, exista infectia gripala, un alt nume pentru o raceala, care provoaca confuzie suplimentara.

Cu toate acestea, exista cateva caracteristici distinctive care va pot ajuta sa faceti diferenta intre raceala si gripa.

Raceala sau gripa: O privire atenta la simptome merita

Remedii si Suplimente Naturale Pentru Raceala si Gripa

  • Disconfort, temperatura ridicata si durerile corpului – la prima vedere, simptomele tipice ale gripei si racelii sunt foarte similare. La a doua vedere, insa, unele diferente atrag atentia, de exemplu in ceea ce priveste nivelul febrei si evolutia bolii.
  • Dar cum puteti diferentia daca persoana are gripa sau raceala? Urmatoarele cateva indicii va pot fi de mare folos:
  • Debutul bolii: pentru raceala este destul de insidios, posibil peste cateva zile; pentru gripa simptomele apar brusc si apare o febra in cateva ore.
  • Febra: in caz de raceala, teperatura normala a crescut cu pana la 38 de grade Celsius, in timp ce in caz de gripa, febra creste repede la peste 39 de grade Celsius.
  • Nas infundat: pentru raceala aceasta este un simptom tipic, in timp ce pentru gripa este un simptom destul de rar sau mai putin pronuntat.
  • Tuse: in caz de raceala aceasta apare adesea ca o tuse uscata la inceputul si sfarsitul racelii; intre tuse mucoasa este posibila. In caz de gripa, tusea este dureroasa si uscata, si este tipica din start.
  • Dureri in gat: adesea apar la inceputul unei raceli; sunt tipice pentru gripa, mai severe decat pentru raceala obisnuita.
  • Dureri corporale: in caz de raceala, sunt posibile, dar mai ales mai putin puternice. In caz de gripa, de obicei apar durerile musculare si durerile severe de corp.
  • Epuizare: Persoanele afectate se simt de obicei slabite in caz de raceala, in timp ce la gripa debilitarea violenta care se produce rapid, este tipica.
  • Cursul bolii: in caz de raceala, de obicei depasit dupa aproximativ sapte pana la noua zile. In caz de gripa, aceasta dureaza intre 7-14 zile, si este posibil ca pacientul sa se vindece complet in doar cateva saptamani.

O distinctie intre gripa sau raceala poate fi utila, deoarece cele doua boli au grade diferite. In cazul unei raceli, simptomele tipice sunt de obicei mai putin pronuntate. O gripa reala, pe de alta parte, ia adesea un curs mai sever – corpul si circulatia sunt uneori puternic stresate.

Ei bine, acum ca ati vazut care sunt principalele diferente intre raceala si gripa, probabil doriti sa aflati si cum va puteti vindeca, mai ales daca nu sunteti genul de persoana care ia medicamente.

Exista diferite suplimente pentru raceala si gripa care se pot dovedi a fi deosebit de eficiente in a trata gripa si raceala, si care merita incercate.

Zinc pentru raceli

Pastile de zinc au devenit un tratament popular pentru raceala obisnuita. Formele de zinc disponibile pe piata includ acetat de zinc, citrat de zinc, gluconat de zinc, picolinat de zinc si sulfat de zinc.

Consumul de zinc, fie ca sirop sau pasta, prin primele zile de raceala poate scurta mizeria unei infectii respiratorii superioare, arata ultimele cercetari.

Unii experti sugereaza ca zincul nu trebuie luat pentru perioade lungi de timp. Daca este administrat pentru o perioada lunga de timp, poate induce o deficienta de cupru in organism.

Ginseng pentru raceala si gripa

Desi este frecvent utilizat ca stimulent usor, diferitele specii de ginseng sunt capabile sa stimuleze, de asemenea, sistemul imunitar si pot ajuta la prevenirea sau tratarea racelii si gripei. O specie cunoscuta sub denumirea de panax ginseng, este capabila sa creasca de asemenea, protectia oferita de vaccinul antigripal.

Usturoi pentru raceli si imunitate

Ca si alte suplimente, usturoiul pare sa stimuleze sistemul imunitar. Usturoiul poate ajuta si la combaterea virusurilor. De asemenea, exista cateva dovezi preliminare conform carora usturoiul poate scadea riscul de a face raceala.

Usturoiul functioneaza cel mai bine atunci cand este consumat crud, fie zdrobit, taiat cuburi, fie tocat. Excesul de usturoi poate distruge compusi medicinali importanti si enzimele necesare pentru ca acesta sa fie eficient

Vitamina C pentru raceli

Vitamina C a fost folosita mult timp ca tratament pentru raceala obisnuita. Unele studii arata ca vitamina C poate reduce durata unei raceli cu pana la 24 pana la 36 de ore. Retineti ca dozele mari de vitamina C recomandate uneori pentru raceala si gripa pot supara stomacul si chiar pot provoca diaree la unele persoane. Leopold este deosebit de obisnuit sa foloseasca doze mari de vitamina C la copii.

Exista dupa cum se poate vedea, diferite suplimente pentru raceala si gripa, pe care oamenii le pot consuma atunci cand raceala sau gripa ii ataca. In cele mai multe cazuri, aceste suplimente pentru gripa si raceala, se dovedesc a fi deosebit de eficiente, si reusesc sa ajute bolnavii sa se vindece de raceala si gripa.

0 Shares
You May Also Like