Pompa de apa pentru masini

Pompa de apa pentru masini

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta nu exista masina care sa functioneze perfect tot timpul, si care sa nu aiba nevoie de inlocuirea pieselor consumabile. Pe langa piesele consumabile, exista si alte piese auto care pot intampina probleme si care este necesar sa fie schimbate, iar una dintre acestea este pompa de apa.

Pentru ca sistemul de racire sa poata elibera caldura generata de motor in cel mai bun mod posibil, lichidul de racire trebuie sa circule in sistem. O pompa de apa trebuie sa conduca lichidul de racire si pentru a proteja circulatia necesara pentru schimbul de caldura.

Astfel, in sistemul de incalzire si racire, motorul ajuta rapid la o temperatura optima de functionare, pentru a ramane la aceasta temperatura si pentru a evita supraincalzirea.

Pompa de apa pentru masini

TIPURI DE POMPE DE APA

In functie de conceptul motorului, in masinile moderne se folosesc pompe de apa cu actionari mecanice sau electrice.

Pompe de apa cu actionare mecanica

Pompele de apa cu actionari mecanice sunt integrate fie in transmisia cu curea dintata , fie in transmisia curea cu nervura V. Raportul de transmisie dintre antrenarea arborelui cotit si rotorul pompei de apa are ca rezultat o legatura fixa ​​intre viteza si viteza motorului.

Pompe de apa cu actionare electrica

Pompele de apa cu actionari electrice functioneaza independent de viteza motorului. Performanta lor poate fi adaptata cerintelor de racire. Aceasta inseamna ca temperatura de functionare poate fi atinsa mai repede. Pe masura ce sunt mai eficiente, pompele electrice de apa contribuie, deasemenea la reducerea consumului de combustibil.

Siguranta

Atunci cand o pompa apa defecta este inlocuita, garnitura si sistemul de transmisie completa trebuie intotdeauna inlocuite pentru a preveni defectarea prematura a sistemului.

Depreciere

Pompa de apa nu necesita intretinere. Este proiectata pentru a dura intreaga viata a vehiculului. Cu toate acestea, pompa de apa poate fi deteriorata ca urmare a mai multor factori precum tensiunea incorecta a curelei de exemplu sau supraincalzirea motorului.

Ei bine, aburii fierbinti care ies din radiator reprezinta un semn clar al supraincalzirii motorului, ceea ce inseamna ca exista o problema a pompei de apa. Atunci cand se aud sunete scoase de rotitele de transmisie slabite ale pompei de apa, trebuie stiut ca exista o problema a pompei.

Inspectiile periodice ale intregului sistem de incalzire si racire ca parte a lucrarilor de intretinere si de intretinere de rutina pot contribui la detectarea si rectificarea pagubelor relevante, scurgeri si excesul de uzura intr-un stadiu incipient.

Pompele de apa integrate in transmisiile cu curea dintata trebuie inlocuite in acelasi timp cu cureaua dintata. In ceea ce priveste pretul pompelor de apa ale masinilor, trebuie mentionat ca acesta difera foarte mult de la caz la caz si de la o masina la alta. Cu cat masina este mai noua si este mai scumpa, si de la un producator auto de lux, cu atat pretul pe care il are pompa de apa este mai mare.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca toti cei care detin un autoturism, in legatura cu pompa de apa a masinii.

0 Shares
You May Also Like