Motive pentru care sa nu te faci avocat

Motive pentru care sa nu te faci avocat

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca avocatura este o profesie foarte interesanta, si iti va putea oferi un loc de munca la care viseaza foarte multa lume, sunt totusi o multime de specialisti care iti recomanda sa iti indrepti atentia spre o alta profesie sau spre o alta meserie, pentru a avea o viata mai linistita si mai lipsita de stres.

Indiferent de faptul ca vrei sa devii avocat comercial sau orice alt gen de avocat, sunt specialisti care vor veni cu o serie importanta de argumente care iti vor spune ca avocatura nu este atat de placuta precum pare.

In primul rand, atunci cand esti avocat, ajungi sa te confrunti cu o problema din ce in ce mai des intalnita in zilele noastre, si anume banii, sau mai bine spus cu lipsa lor.Motive pentru care sa nu te faci avocat

Desi in general aceasta profesie este una foarte apreciata de catre foarte multa lume, banii pe care ii castiga avocatii difera de la caz la caz, pentru ca sunt avocati care castiga o multime de bani in fiecare luna, insa sunt si avocati care castiga doar salarii medii, ca sa nu mai spunem ca in tara noastra sunt si avocati care nu au un loc de munca, iar insuccesul lor nu este o chestier de competenta, ci tine mai degraba de ghinion.

Un alt motiv pentru care specialistii considera ca avocatura nu este cea mai recomandata profesie, este acela ca atunci cand esti avocat, esti un fel de mama a tuturor ranitilor.

Aceasta expresie nu este aleasa la intamplare, pentru ca atunci cand esti avocat, toata lumea se asteapta la miracole de la tine, iar toate cazurile la care ajungi sa lucrezi, vor veni pentru tine cu o povara mintala, dar si cu o foarte mare responsabilitate privind rezultatul lor.

Ca avocat, trebuie sa lupti si pentru cauze care sunt pierdute din start, insa nu ai ce sa faci si trebuie sa mergi inainte, chiar daca esti constient de faptul ca vei depune o munca in zadar.

Stresul imens pe care il ai atunci cand esti avocat, este un alt motiv pentru care trebuie sa te gandesti serios sa iti indrepti atentia spre o alta profesie. In urma unor studii s-a dovedit faptul ca avocatii au cele mai mari sanse de a intra in depresie, sau chiar de a ajunge in pragul sinuciderii, asa ca ar fi mult mai indicat dupa parerea specialistilor sa iti indrepti atentia rapid spre o alta profesie.

Reputatia pe care o au avocatii cu siguranta nu este una tocmai perfecta, pentru ca nu tuturor le plac avocatii, iar anumite persoane privesc avocatii ca fiind niste indivizi fara suflet, care au interese dubioase si care lucreaza la preturi foarte mari.

Faptul ca atunci cand esti avocat ai de-a face atat cu oameni inteligenti, cat si cu oameni care sunt mai putin inteligenti, este iarasi un motiv pentru care nu iti recomanda specialistii sa apelezi la aceasta profesie, pentru ca, vei ajunge sa te stresezi datorita unor oameni needucati si mai putin inteligenti.

Deci, daca stam sa privim toate aceste aspecte, atunci intr-adevar, nu se prea merita sa fii avocat.

0 Shares
You May Also Like