Locatii de neratat in Timisoara

0 Shares
0
0
0

Calatoriile sunt unele dintre cele mai asteptate activitati din viata fiecaruia dintre noi, astfel ca planificarea acestora reprezinta un pas esential. Daca si dumneavoastra va doriti ca urmatoarea vacanta sa se desfasoare pe teritoriul orasului Timisoara, atunci trebuie sa aveti in vedere cateva locatii pe care nu trebuie sa le ratati sub nicio forma.

Alaturi de cativa specialisti in rent a car, am alcatuit o lista cu cele mai importante monumente ale orasului, acestea fiind considerate emblema locului, datorita trecutului incarcat de istorie. Haideti sa le descoperim impreuna!

Catedrala Mitropolitana

Daca doriti sa descoperiti un loc care sa va ofere multa incarcatura sufleteasca, atunci Catedrala Mitropolitana este unul dintre locatiile ce trebuie sa se regaseasca pe lista dumneavoastra.

Mai mult decat atat, aceasta reprezinta un simbol al orasului, fiind construita intre anii 1936 si 1941. De asemenea, elementul are o inaltime de 90 de metri, fiind construita de catre designer-ul roman Ioan Traianescu.

Fiind un monument contruit aproape de mijlocul secolului al XX-lea, Catedrala Mitropolitana din Timisoara reprezinta arhitectura bizantina, regasindu-se si cateva elemente din cadrul stilului moldovenesc. In plus, in ceea ce priveste picturile monumentului, trebuie spus faptul ca acestea au fost finalizatea abia in anul 1956, din cauza celui de-al Doilea Razboi Mondial. 

Palatul Baroc

Un alt monument al Timisoarei pe care nu trebuie sa il ratati este Palatul Baroc, acesta fiind situat in centrul orasului, mai exact, in Piata Unirii. Ca si in cazul Catedralei Mitropolitane, si Palatul Baroc impresioneaza prin dimensiunile sale uluitoare, dar si prin arhitectura sa deosebita, care atrage anual mii de vizitatori.

Fiind inspirat din celebrele palate din Viena, monumentul timisorean a devenit un simbol al orasului pe parcursul anilor. Mai mult decat atat, in cadrul palatului veti regasi si anumite elemente inspirate din stilul baroc, ce va vor lua ochii cu siguranta. 

Teatrul National “Mihai Eminescu”

Pentru iubitorii de arta si cultura, Teatrul National “Mihai Eminescu” din Timisoara are intotdeauna usile deschise. Daca timpul va permite si va doriti sa uitati de problemele atat de obositoare pe care incercam sa le rezolvam in viata de zi cu zi, piesele de teatru ale acestui monument pot fi o adevarata oaza de relaxare.

Mai mult decat atat, pe langa frumusetea pieselor de teatru, locatia este parca rupta din povesti, impresionand prin interiorul sau grandios si spectaculos. Daca doriti sa aflati mai multe detalii, trebuie sa stiti ca impresionantul simbol al Timisoarei se gaseste pe Strada Marasesti, numarul 2.

In final, pentru ca Timisoara este un oras spectaculos din punct de vedere cultural, este foarte important sa aveti timpul si rabdarea necesara pentru a-l descoperi.

0 Shares
You May Also Like