Leasing operational, rate sau servicii de inchiriere auto - avantaje, riscuri, dezavantaje

Leasing operational, rate sau servicii de inchiriere auto – avantaje, riscuri, dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Nu incape indoiala ca autoturismul este o necesitate nu un privilegiu, si cand vine vorba de business si dezvoltare acesta este indispensabil. In aceste conditii multi antreprenori aleg una sau mai multe dintre optiunile existente pe piata: leasingul operational, rate bancare sau auto premium de inchiriat Cluj. In randurile urmatoare vom afla ce inseamna fiecare dintre variantele mentionate dar si care sunt avantajele, riscurile si dezavantajele acestora.

Leasing operational

Alegand solutia de leasing operational utilizatorilor li se transfera dreptul de a utiliza unul sau mai multe autoturisme. Beneficiarii platesc lunar rate care acopera costurile de functionare, mentenanta asigurari, dobanzi s.a. In aceste conditii riscurile sunt preluate de compania de leasing si nu exista riscuri din partea utilizatorului.

Leasing operational, rate sau servicii de inchiriere auto - avantaje, riscuri, dezavantaje

Avantajele acestei solutii sunt numeroase, intrucat perioadele de contractare sunt variabile, si pot avea durata intre 12 si 60 de luni. Valoarea taxei lunare este influentata de valoarea totala a masinii, avans, costuri legate de administrare, comisioane, pret asigurare si nu numai. Autoturismele contractate astfel pot fi utilizate in tara, si peste hotare. Pentru a intra in posesia unui autovehicul prin acesta modalitate contractorul trebuie sa plateasca un avans generos, ce poate ajunga si la 50% din valoarea masinii.

Modalitatea vine si cu cateva riscuri, destul de mari. In cazul in care beneficiarul intra in incapacitate de plata, nu este nevoit doar sa predea autoturismul, ci pierde si avansul.

Inchirierea autoturismului pe termen lung

Un fenomen tot mai des intalnit in randul antreprenorilor este cel de folosire a serviciilor auto premium de inchiriat Cluj. Motivele pentru care a crescut popularitatea acestora sunt numeroase. Primul si cel mai important tine de costurile legate de avans. In astfel de parteneriate beneficiarul poate intra in posesia autoturismului imediat ce semneaza contractul. Nu sunt necesare avansurile mari solicitate in cazul leasingului operational.

Perioadele de  derulare a contractelor de inchiriere sunt mai mici, si pot fi cuprinse intre sase luni si un an, cu posibilitate de prelungire. Cei ce aleg astfel de variante se pot bucura de autoturisme de lux, din categoria premium cu costuri mici. Utilizatorii care intra in incapacitate de plata vor fi nevoiti decat sa returneze autoturismul, in perioadele dificile si nu vor avea gauri in buget.

Daca in cazul leasingului operational contractorul este conditionat de avansul pe care are la dispozitie si in functie de acesta poate alege masina si dotarile acesteia, in cazul inchirierii lucrurile sunt mai simple, beneficiarul trebuie sa se incadreze in bugetul lunar pe care il are disponibil.

Rate bancare

Sistemul de rate bancare este unul extrem de atractiv. In cazul acestora beneficiarul nu mai este conditionat de avans, deci poate achizitiona si folosi autoturismul pe care il doreste. Totusi normele bancare sunt din ce in ce mai dificil de indeplinit, deci posibilitatea de a achizitiona masini de lux sunt mai reduse. Un alt aspect mai putin placut tine de incapacitatea de plata. In astfel de situatii se pune sechestru pe bunul cu care se gireaza.

Totusi chiar si asa dobanzile si comisioanele mici, si flexibilitatea in alegerea asiguratorilor sunt cateva aspecte ce nu pot usor ignorate.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like