Kinetoterapie pentru dureri lombare

0 Shares
0
0
0

Kinetoterapia este un tratament care ajută la îmbunătățirea mișcării și a funcției articulațiilor și mușchilor. Poate ajuta la reducerea durerilor de spate și vă poate ajuta să vă mișcați din nou normal. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului ca problemele de spate să recidiveze. Kinetoterapeuții folosesc multe tipuri de tehnici pentru a trata durerile de spate. De asemenea, oferă sfaturi pentru acasă, pe care să le urmaţi în timpul şi după tratamentul kinetoterapeutic.

De ce aș avea nevoie de kinetoterapie pentru durerile de spate?

Dacă aveți dureri de spate care vă cauzează probleme semnificative sau nu se ameliorează după câteva săptămâni, ar putea merita să consultați un kinetoterapeut. Aflaţi mai multe despre beneficiile kinetoterapiei pe atleticokinetic.ro.

Kinetoterapia poate fi utilă pentru diferite tipuri de dureri de spate:

  • Dureri de spate nespecifice – în cazul în care nu a fost identificată nicio cauză (cum ar fi o afecțiune sau o leziune medicală subiacentă).
  • Durere sciatică – aceasta se răspândește de la spate în jos pe picioare și poate fi cauzată de o protruzie discală (când un disc din coloana vertebrală iese din forma sa normală și apasă pe un nerv).
  • Dureri de spate cauzate de îmbătrânirea discurilor din coloana vertebrală (boală degenerativă a discului).
  • Stenoza spinării – atunci când spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează, punând presiune asupra măduvei spinării și provocând durere.

Faceți mișcare și rămâneți activi

În general, un stil de viaţă activ este cel mai bun lucru pentru durerile de spate. Și exercițiile fizice sunt cea mai importantă parte a oricărui tratament. Exercițiile pot ajuta la îmbunătățirea flexibilității, mobilității și forței în partea inferioară a spatelui.

Un kinetoterapeut vă poate sfătui exact ce exerciții sunt potrivite pentru dvs. și cum să le efectuați. Mai jos am inclus o prezentare generală a diferitelor tipuri de exerciții pe care probabil că le veți întâlni.

Exercitii aerobice

Sunt cele care vă pun în mișcare și vă cresc ritmul cardiac. Este cea mai importantă parte a oricărui program de tratament. Exercițiile aerobice vă pot ajuta cu orice rigiditate pe care o aveți și vă vor menține mobil. De asemenea, vă vor ajuta să vă gestionați greutatea și vă pot stimula bunăstarea.

Pentru început, kinetoterapeutul vă poate recomanda exerciții aerobice cu impact redus; acestea includ mersul pe jos, înotul și folosirea bicicletelor de exerciții. Probabil că vi se vor recomanda exerciții aerobice timp de 20 până la 30 de minute, de până la 5 ori pe săptămână. Dar poate fi necesar să începeți cu perioade mai scurte.

Exerciții de întindere

Întinderea îmbunătățește flexibilitatea coloanei vertebrale și reduce tensiunea în mușchii care susțin coloana. De obicei aceste exerciții se fac în fiecare zi. Un exercițiu tipic de întindere este să vă întindeți pe spate și să trageți genunchii în sus spre dvs. pentru a vă întinde ușor spatele. Sau, stând în picioare și aplecându-vă înainte pentru a vă întinde mușchii ischio-gambieri. Acest lucru poate reduce stresul în partea inferioară a spatelui.

Exerciții de întărire

Exercițiile pentru întărirea mușchilor de bază pot face uneori parte din programele de exerciții pentru durerile de spate. Mușchii de bază sunt mușchii abdominali din jurul stomacului, mușchii spatelui și cei din jurul pelvisului. Aceste exerciții pot fi utile pe termen scurt. Dar există tot mai multe dovezi că exercițiile de bază nu sunt mai utile decât exercițiile generale pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like