Importanta unui separator de hidrocarburi pe santier sau in fabrici

Importanta unui separator de hidrocarburi pe santier sau in fabrici

0 Shares
0
0
0

Un separator de hidrocarburi are un rol foarte important in gestionarea scurgerilor conaminate sau a deversarilor. Daca nu ai tipul potrivit de separator sau daca acesta este slab intretinut pot sa apara probleme grave. Cel mai grav rezultat este acela de a vedea cum combustibilii contamineaza apele locale. Desigur, mediul va fi afectat si la fel si afacerea ta pentru ca pot fi impuse amenzi mari celor care polueaza cu buna stiinta mediul sau prin neglijenta.

Agentiile pentru mediu intreprind actiuni legale contra companiilor care nu reusesc sa urmeze indrumarile practice cu privire la separatoarele de hidrocarburi. Spre exemplu, in America Eco Oil a primit o amenda de 30000 de lire pentru ca a permis o deversare masiva de hidrocarburi in 2014. In aceasta situatie separatorul a fost coplesit de ploile abundente care au determinat ca toti contaminantii colectati sa ajunga in canal si de acolo intr-un rau.

De aceea este recomandat sa te protejezi si sa iti cumperi un separator de hidrocarburi bun. Il poti achizitiona direct din magazin sau din marketplace.


Importanta unui separator de hidrocarburi pe santier sau in fabrici

Cele mai multe separatoare de hidrocarburi folosite astazi sunt de fapt vase simple cu filtre coalescente si sunt utilizate pentru a colecta si filtra combustibilul si uleiul care se afla in apele de suprafata, ape generate din diverse procese industriale.

Infrastructurile ceva mai vechi folosesc un tip de separator diferit care are un rezervor cu 3 camere ce filtreaza cintaminantii in camere diferite. Orice sistem de filtrare ar fi utilizat, obiectivul final este unul general si anume tinerea contaminantilor la distanta de apa eliberata in canalizare, apele de scurgere sau canalizari in general, reducand la minim orice posibilitate de poluare.

In cazul in care afacerea pe care o aveti are suprafete dure, care au in ele ulei si combustibl care contamineaza apa, este foarte posibil sa fie nevoie de un separator. Sunt mai multe exemple in care separatoarele sunt absolut necesare.

Zonele in care masinile de marfa sunt parcate si manevrate, zonele in care vehiculele sunt intretinute, drumurile in constructii, zonele industriale in care este pastrat sau folosit petrolul, parcarile mici care au scurgerile in rezervatii naturale sau pe cai navigabile, parcarile mai mari de 800 mp sau care au mai mult de 50 de locuri si toate celelalte zone cu risc mare de contaminare.

Se recomanda folosirea graficelor speciale pentru a determina care este sistemul potrivit pentru propriile nevoi. De asemenea, pot fi folosite mai multe separatoare de dimensiuni mari pe o zona cu multe activitati. Se recomanda si luarea in calcul a factorilor de risc cum ar fi punctul de descarcare al separatorului, sensibilitatea de mediu a locatiei si activitatile specifice. De asemenea, este recomandat ca sistemele de drenare durabile sa fie incorporate in drenarea apei de fiecare data cand este posibil.

Instalarea si intretinerea unui separator de combustibil si ulei este reglementata de documente specifice. Este foarte important ca fiecare firma sau afacere sa tina cont de aceste reglementari pentru a evita amenzile nedorite.

0 Shares
You May Also Like