Importanta sistemelor de drenaj metalice

Importanta sistemelor de drenaj metaliceSistemele de drenaj precum guri de scurgere sau rigolele au o fost folosite inca din cele mai indepartate timpuri.

Desi nu se pot compara cu cele fabricate in zilele noastre (ne referim aici, in special, la rigole), sistemele de drenaj antice, realizate si amenajate de catre locuitorii de pe valea Indusului, de exemplu, erau mult mai avansate decat cele care se gasesc astazi in majoritatea oraselor din Orientul Mijlociu si chiar mai eficiente decat cele prezente in unele zone din Pakistan sau India.

Vom vorbi in continuare despre importanta rigolelor metalice, precum si despre avantajele si dezavantajele pe care acestea le ofera.

Exista o multime de tipuri de rigole metalice disponibile pe piata. Rigolele pot fi realizate din metale precum aluminiu, arama, otel galvanizat si, nu in ultimul rand, otel inoxidabil. Cel mai des folosit tip de rigola metalica este cel din aluminiu, insa, nu poate fi considerat si cel mai bun. Fiecare tip de rigola metalica are propriile avantaje. Vom incerca sa facem o caracterizare succinta a fiecarui tip mentionat mai sus.

Rigolele din aluminiu

Rigolele din aluminiu prezinta doua tipuri: primar si secundar. Rigolele realizate din aluminiu de tip secundar se caracterizeaza prin faptul ca materialul din care acestea sunt facute este reciclat. Acest lucru poate fi extrem de folositor pentru mediu si protejarea lui, insa, de cele mai multe ori acest tip de rigole nu prezinta consistenta sau grosimea pe care trebuie sa o aiba in mod normal sau poate avea chiar goluri in interior. Pe de alta parte, tipul primar de aluminiu are o consistenta destul de buna de la un capat la celalalt al rigolei astfel incat golurile nu exista.

Rigolele din aluminiu retin foarte multa apa, si pot fi gasite, in mod regulat, intr-o varietate de culori care sa se potriveasca partii de casa unde acestea urmeaza sa fie montate. In ceea ce priveste rezistenta la apa, acestea sunt, in general, destul de trainice, cu toate ca pot fi foarte usor indoite daca, de exemplu, creanga unui arbore cade peste sau o scara este asezata pe o astfel de rigola.

Rigolele din arama

Arama este un alt material folosit pentru producerea de rigole metalice. Acest material este, de cele mai multe ori, destul de scump si nu este disponibil in nicio alta culoare decat culoarea sa naturala. Majoritatea populatiei nu cumpara rigole fabricate din acest tip de material, in primul rand, din cauza pretului ridicat. Cu toate acestea, rigolele din arama prezinta si cateva avantaje printre care se numara faptul ca nu ruginesc, pot fi considerate extrem de estetice si nu necesita vopsire niciodata.

Rigolele din otel

Rigolele din otel sunt, de departe, cele mai rezistente tipuri de rigole metalice. Exista aici, ca si in cazul rigolelor din aluminiu, doua tipuri: rigole din otel galvanizat si rigole din otel inoxidabil. Cele realizate din otel galvanizat sunt destul de rezistente si pot face fata, de obicei, oricarui tip de lovitura pe care natura o poate produce, insa, cu toate acestea, nu vor putea rezista ruginii.

Rigolele realizate din otel inoxidabil, chiar daca nu pot fi vopsite cu usurinta si nu prezinta o gama larga de culori, asigura, in schimb, tot ceea ce rigolele din otel galvanizat nu pot, adica nu ruginesc.

Din toate tipurile de rigole metalice mentionate consideram ca cele din otel inoxidabil, prezentate pe  www.sifoaneinox.ro , ofera ceea ce este mai important, pana la urma, pentru un drenaj eficient, si anume, rezistenta la rugina pentru noile oferte click aici .

Alte stiri actuale :

1. „Costul ascuns“ al creditelor Prima casă: depozit colateral de până la 4.000 de lei
2. O casa izolata cu vata minerala este o casa mai sigura
3. Românul munceşte 13 ani pentru o casă, ungurul, doar 4! Noi avem leafa mai mică, ei au casele mai ieftine
4. Cum reziliezi un contract de întreţinere! Ai cedat cuiva o locuinţă şi nu-şi îndeplineşte obligaţiile?
5. ASF a publicat norma privind forma si clauzele politei obligatorii de locuinta PAD

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.