Idei si sfaturi pentru amenajarea unei gradini

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa si vrei sa iti amenajezi curtea, cu siguranta trebuie sa ai o imaginatie bogata, dar si un buget important la dispozitie, iar astfel vei reusi sa faci din gradina ta un colt de rai.

In cazul in care insa nu prea stai bine la capitolul imaginatie, atunci continuarea acestui articol ti se potriveste pentru ca vei putea sa gasesti cele mai interesante sfaturi si idei de amenajari gradini, pentru a reusi sa faci si tu din gradina ta un colt de rai.

In ceea ce priveste curtea din fata casei tale, trebuie sa tii mai intai de toate cont de un singur lucru, si anume ca orice activitate vei desfasura acolo, se va vedea si se va auzi din strada.

Daca de exemplu iti place sa te ocupi de gradinarit, atunci poti sa plantezi flori in fata casei, pe margine pe langa gard, iar o parte din spatiul respectiv o poti lasa pentru a fi pavata, iar acolo iti vei putea amenaja un foisor unde sa iti intampini musafirii care vin la un gratar.

Daca spatiul din fata casei nu este unul foarte mare, atunci cel mai indicat ar fi sa il scoti in evidenta plantand flori, sau vei putea sa optezi si pentru gazon. O gradina cu gazon arata impecabil, fie ca este de mici sau de mari dimensiuni.

Poti de exemplu ca pe margine pe langa gard sa plantezi flori, restul curtii sa o amanajezi cu gazon, iar peste gazon vei putea aseza fel si fel de decoratiuni, care sa imbunatateasca aspectul curtii.

In cazul in care iti doresti mai multa intimitate, te poti gandi chiar ca in curte langa gard sa plantezi arbusti in jurul gardului, pentru ca trecatorii de pe strada sa nu mai vada nimic din ceea ce se intampla in curtea casei tale.

In cazul in care insa ai o curte mare, iar spatiul din spatele casei este unul mare sau foarte mare, atunci iti poti permite luxul de a o amenaja dupa cum iti doresti.

Poti de exemplu sa imparti curtea in mai multe parti, astfel ca o parte din curte poate fi destinata plantarii unor pomi fructiferi. Poti alege ca in curtea din spatele casei, pe o anumita suprafata sa cultivi legume de exemplu.

In cazul in care insa nu ai nici timpul necesar si nici o pasiune pentru a cultiva fructe si legume, atunci mai mult ca sigur te poti gandi ca in imensa curte din spatele casei sa iti construiesti o piscina. Ai putea deasemenea ca in apropierea piscinei sa construiesti si un gratar frumos din caramida, iar astfel, pe timpul verii dupa ce vei sta cu familia la gratar, o baie in piscina dupa masa va fi ceva de vis.

Totul depinde dupa cum se poate vedea de buget, pentru ca o curte cu piscina de exemplu este mult mai costisitoare decat o curte cu pomi fructiferi, iar exemlele pot continua. Cel mai important insa este faptul ca fiecare isi poate amenaja dupa bunul plac curtea.

0 Shares
You May Also Like