Greseli de gestionare flota pe care trebuie sa le evitati

Greseli de gestionare flota pe care trebuie sa le evitati

0 Shares
0
0
0

Gestionarea unei flote de vehicule nu este usoara, deci, este de inteles sa faci cateva greseli.

Dar uneori, managerii de flote fac greseli comune care le-ar putea dauna afacerii, si este esential sa fiti constienti de aceste greseli pentru a le evita.

Esecul in evaluarea programelor de intretinere preventiva

Abordarea conventionala a gestionarii programelor de intretinere este de a remedia problema atunci cand apare. Poate parea o idee practica, dar aceasta nu este abordarea corecta.

Ca manager de flota, primul pas ar trebui sa fie planificarea din timp si intretinerea preventiva pe care ati putea sa le faceti pentru a va mentine vehiculele in stare buna.

Acest lucru va ajuta sa reduceti riscul de avarie, ceea ce duce la pierderea timpului de lucru, costuri mai mari de reparatii si timpi de nefunctionare a vehiculului.

Lipsa unui proces cuprinzator de intretinere a vehiculelor

Administratorii de flote trebuie sa aiba un proces clar si eficient pentru gestionarea vehiculelor. Fiecare pas ar trebui sa aiba un obiectiv specific si un interval de timp pentru finalizare.

De exemplu, sa presupunem ca un sofer iese cu un vehicul pentru a face o livrare. Este important ca soferii sa urmeze o lista de verificare a intretinerii preventive inainte de a parasi sediul firmei.

Ei trebuie sa urmeze aceasta lista de verificare pentru a se asigura ca vehiculul lor este in stare buna, si pentru a preveni accidentele rutiere pe drum.

Un alt exemplu este atunci cand vehiculul este adus inapoi la sediu. Supraveghetorul flotei ar trebui sa verifice imediat daca vehiculul a suferit avarii, si daca vehiculul necesita intretinere, managerul flotei ar trebui sa informeze imediat service-ul si sa anunte soferul.

Lipsa sistemelor de urmarire prin GPS a vehiculelor

Soferii tind sa adopte abordari diferite pentru a-si gestiona vehiculele. Unii pot tine evidenta kilometrajului, in timp ce altii prefera sa-si completeze jurnalele zilnice.

Dar indiferent cat de bine isi tine evidenta un sofer, managerul de flota trebuie sa faca o verificare la fata locului din cand in cand.

Folosind un sistem de localizare GPS auto CargoTrack, managerii de flota ar putea identifica cu usurinta orice problema potentiala si pot reduce costurile de intretinere.

Utilizarea excesiva sau insuficienta a vehiculelor

Folosirea excesiva a unui vehicul poate insemna ca vehiculul este condus prea mult. Acest lucru ar putea cauza uzura inutila a vehiculului, ducand la avarii mai frecvente.

Pe de alta parte, utilizare insuficienta a unui vehicul ar putea insemna ca vehiculul nu este utilizat suficient. Acest lucru ar putea duce, la costuri de reparatii mai mari si timpi de nefunctionare.

Pentru a evita ambele probleme, managerul flotei ar trebui sa-si programeze vehiculele in functie de kilometrajul asteptat.

In mod ideal, managerul flotei ar trebui sa calculeze numarul de kilometri pe care un vehicul il poate parcurge in conditii normale. Apoi se poate seta un program in functie de kilometrajul vehiculului pentru a se asigura ca toate vehiculele sunt utilizate la maximum.

Concluzie

Gestionarea unei flote de vehicule nu este usoara. Este nevoie de mult efort pentru a va asigura ca flota este in stare buna.

Dar cu un sistem de monitorizare prin GPS puteti elimina multe dintre greselile comune de gestionare a flotei care ar putea genera cheltuieli suplimentare unei firme.

Cititi mai multe informatii despre sistemele de monitorizare GPS CargoTrack: https://cargotrack.ro/sisteme-hardware-gps-accesorii/

Intretinerea unei flote de vehicule este mai usoara prin intermediul suloutiilor telematice CargoTrack, care ofera urmarirea in timp real a vehiculelor, alerte si notificari, jurnalele de bord si o comunicare mai buna cu soferii.

Obtineti acum un echipament de monitorizare GPS CargoTrack gratuit pentru o perioada de 1 luna de zile.

0 Shares
You May Also Like