Feriga - tipuri diferite si perfecte pentru casa ta

Feriga – tipuri diferite si perfecte pentru casa ta

0 Shares
0
0
0

Exista diferite tipuri de plante de ferigi pe planeta, ele variaza de obicei in functie de conditiile in care este plantata, influentand foarte mult regiunea in care se afla, mai intai vom incepe sa oferim o scurta, dar concisa descriere despre specie si, in plus, va vom arata cele cateva tipuri ideale pentru gradina dvs.

Plantele de feriga sunt diferentiate prin faptul ca sunt vasculare, nu au niciun tip de seminte, printre caracteristicile lor cele mai remarcabile, este forma frunzelor lor si este ceea ce da cu adevarat o nota speciala plantei si, prin urmare, popularitatea din intreaga lume.

Aceasta planta este estimata a fi una dintre cele mai vechi inregistrate si, desi exista nenumarate ferigi, ele sunt de obicei clasificate in doar doua tipuri: feriga interioara si feriga exterioara. Trebuie remarcat faptul ca acestea se reproduc prin celulele sexuale sau cunoscute sub numele de spori.

Printre soiurile sale, exista un grup care nu tolereaza soarele, iar altele, care nu tolereaza medii umede sau foarte umbrite, apartin familiei “Pteridophyta“, fiind frecvent intalnite in padurile tropicale.

Un alt detaliu pe care nu il putem trece cu vederea este capacitatea pe care planta de feriga a dezvoltat-o pentru a obtine apa, ele sunt perfect adaptate pentru circulatia usoara a lichidelor. Feriga cuib de pasare, 20 cm este cu siguranta o idee buna pentru gradina ta.

Care sunt tipurile de ferigi existente? Ce cunoastem despre ele?

Cu siguranta, numarul total de ferigi care exista pe intreaga planeta este necunoscut, cu toate acestea, va vom arata cele care au devenit populare datorita aspectului fantastic si vitalitatii care face chiar si cea mai neobisnuita gradina pe care o puteti cunoaste sa arate spectaculos. Si pentru asta, vom incepe prin a prezenta tipuri intre exterior si interior.

Plante feriga in aer liber

 Feriga Cuibul pasarilor:

Acest tip de feriga necesita anumiti nutrienti care pot fi obtinuti numai in aer liber, se caracterizeaza prin faptul ca este organica, in plus, ii place sa primeasca ploaie si umiditate obtinuta mai tarziu. Din acest motiv, daca este una din tipurile pe care doriti sa o aveti in gradina dvs., trebuie sa garantati plantei un loc umed, departe de razele soarelui.

Feriga “sparanghel”:

Acest tip de ferigi sunt foarte rezistente la variatii, ceea ce poate fi un punct pozitiv, desi este usor de raspandit, se caracterizeaza prin practic luarea unui spatiu cat mai mare posibil, deci trebuie sa fiti atenti la ramurile sale. Stiintific a fost definit de mai multe nume, printre care: Sparanghel Plumosus, Sparanghel Aethiopicus si Sparanghel Densiflorus.

Feriga de lemn:

Feriga de lemn dulce este o planta originara din America de Nord, ele pot fi gasite mai ales in zonele de vest, numele este derivat datorita aromei pe care o contine in tulpinile sale subterane sau rizomi, multi considera ca are o aroma similara cu lemnul dulce, deci este folosit pentru prepararea ceaiului.

Oamenii au ales sa creasca in casele lor aceasta planta, deoarece au descoperit proprietati medicinale printre tulpinile sale.

0 Shares
You May Also Like