Factori care influenteaza pretul unei asigurari rca

Factori care influenteaza pretul unei asigurari rca

0 Shares
0
0
0

Cunoastem cu totii faptil ca o polita de asigurare rca este obligatorie pentru fiecare masina, iar lipsa acesteia atrage penalitati severe.

Atunci cand discutam despre beneficiarii politelor de asigurare rca, lucrurile stau in felul urmator, si anume: cei care provoaca un accident rutier, le ofera polita de asigurare rca soferilor nevinovati, iar acestia sunt despagubiti de catre firma de asigurari la care soferii vinovati de producerea accidentului au masinile asigurate.

Tocmai acesta este si motivul pentru care toti soferii cauta sa incheie cel mai ietin rca, si este normal acest lucru, pentru ca daca nu ei beneficiaza de despagubire in caz de accident, atunci nu are rost sa plateasca foarte multi bani pentru o polita rca.

Factori care influenteaza pretul unei asigurari rca

Ei bine, si daca tot am adus in discutie cel mai ieftin rca, trebuie sa mentionam faptul ca pretul unei astfel de polite de asigurare este diferit de la caz la caz, de la masina la masina si de la sofer la sofer.

Cu siguranta in ceea ce priveste pretul politei de asigurare, conteaza foarte mult vechimea masinii. Cu cat o masina este mai veche, in mod normal cu atat plateste mai multi bani in ceea ce priveste rca-ul.

Apoi, trebuie precizat faptul ca pretul politei de asigurare este influentat de capacitatea cilindrica a masinii. Cu cat masina are o capacitate cilindrica mai mare, cu atat pretul politei de asigurare rca este mai mare.

Un alt detaliu foarte important de amintit este acela ca un rol important il are si brandul auto, iar aici lucrurile sunt si mai clare. Cu siguranta un model de la BMW, Audi sau Mercedes, va avea un pret mai mare pentru rca, decat un model de la Ford sau Opel.

Varsta conteaza deasemenea foarte mult. Soferii care deja au depasit varsta de 30 de ani sunt considerati ca si fiind soferi responsabili in trafic, asa ca acestia vor plati mai putini bani pentru polita rca.

In schimb, soferii sub 30 de ani vor plati mai multi bani pentru polita de asigurare rca, dat fiind faptul ca acestia sunt considerati a fi soferi neexperimentati, soferi care produc destul de multe accidente rutiere.

Clasa bonus este un alt criteriu care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre o polita de asigurare rca. Cu cat soferii evita mai ult accidentele, cu atat sunt mai bine vazuti, iar astfel pretul pentru rca scade mult in cazul lor.

Nu in ultimul rand, durata de asigurare este foarte importanta, asa ca trebuie mentionat ca in cazul masinilor inmatriculate aceasta durata de valabilitate a politei poate fi de 12 luni sau de 6 luni. In cazul in care discutam despre masinile care au numere provizorii in vederea inmatriculari, trebuie precizat ca acestea pot avea polita de asigurare rca valabila timp de una sau trei luni.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii care conteaza, si care influenteaza pretul pe care il are o polita de asigurare rca. Soferii insa, cu siguranta vor cauta cel mai ieftin rca.

0 Shares
You May Also Like