Evita stresul pe perioada calatoriilor

Evita stresul pe perioada calatoriilor

0 Shares
0
0
0

Dupa cum stim cu totii, planificarea calatoriilor pot fi stresanta in unele situatii. De la gasirea biletelor si a hotelurilor pana la pregatirea bagajelor si coordonarea logisticii de calatorie, exista nenumarate lucruri care pot cauza stres. Din fericire, exista multe modalitati de a evita aceste situatii, astfel incat sa va bucurati din plin de calatorie. Planificarea din timp, pastrarea lucrurilor simple si constientizarea factorilor declansatori de stres inainte ca acestia sa apara, va vor ajuta sa va pastrati o buna dispozitie pe tot parcursul vacantei.

Planificati din timp

Uneori, neplanificarea din timp a demersurilor, poate conduce la esec. Planificarea din timp a calatoriei va ajuta la eliminarea stresului si va va oferi suficient timp pentru a va pregati. Mai jos, va vom prezenta cateva aspect pe care ar trebui sa le luati in considerare in timpul planificarii unei vacante:

– Stabiliti datele de calatorie si destinatia: daca doriti sa vizitati un anumit oras sau o anumita tara, trebuie sa stiti din timp perioada in care intentionati sa mergeti.

– Rezervati-va transportul si cazarea: acest lucru poate include zboruri, trenuri, autocare sau croaziere, dar si diverse tipuri de cazare.

– Planificati-va calatoria: va fi destul timp pentru a intra in detalii amanuntite, dar ar trebui sa aveti o idee generala despre ceea ce doriti sa vedeti si sa faceti in timpul calatoriei.

– Organizati-va documentele de calatorie: daca aveti documentele de calatorie (de exemplu, pasaportul, vizele, procurile etc.) organizate si intr-un singur loc, va va fi mult mai usor sa le gasiti si sa le urmariti pe toate.

Fiti constienti de factorii declansatori de stres

Exista anumite situatii care cresc stresul pentru toata lumea, asa ca incercati sa fiti constienti de aceste declansatoare inainte ca ele sa se intample si gasiti modalitati de a le evita. Unii dintre cei mai comuni factori de stres in calatorii sunt aglomeratia, intarzierile si serviciile proaste.

– Multimile: daca nu sunteti pregatit pentru ele, locurile aglomerate, cum ar fi parcurile de distractii, acvariile si festivalurile, pot fi extrem de stresante. Multimile va pot afecta simturile, facand dificila concentrarea, auzul si poate chiar respiratia.

– Intarzierile: fie ca sunt cauzate de vremea rea sau de probleme mecanice ale avionului, intarzierile pot provoca emotii foarte puternice de stres. Nu puteti controla vremea, dar puteti controla modul in care reactionati la ea.

– Servicii proaste: atunci cand calatoriti, indiferent cat de bune sunt intentiile dumneavoastra, riscati sa suparati pe cineva. Un serviciu prost poate declansa sentimente de nervi si frustrare ce conduc la schimbarea bunei dispozitii din timpul vacantelor.

Nu asteptati pana in ultimul moment pentru a va confirma planurile de calatorie

Acesta este un lucru important. Cu o zi (sau chiar saptamani) inainte de a calatori, incercarea de a rezerva o camera de hotel, de a confirma rezervarile si de a cumpara bilete este o reteta foarte riscanta deoarece va puteti confrunta cu urmatoarele situatii:

– Sa platiti mai multi bani decat trebuie.

– Sa nu mai puteti face rezervari si sa fiti nevoit sa faceti altele noi (sau sa nu mai puteti face nicio rezervare).

– Sa petreceti ore intregi la telefon sau online incercand sa va rezervati planurile de calatorie si sa nu va bucurati de calatorie pentru ca sunteti stresat si ocupat cu logistica ei.

Descopera Framey, o aplicatie care te ajuta mereu sa ai parte de vacante reusite din toate punctele de vedere.

0 Shares
You May Also Like