Dezavantajele folosirii excesive a plasticului

Dezavantajele folosirii excesive a plasticului

0 Shares
0
0
0

Cand privim in jur, vedem ca probabil toate articolele sunt fabricate total din plastic sau au un material plastic in componenta. Aceasta nu face decat sa defineasca faptul ca, de la inceputurile sale si pana in prezent, plasticul a reusit sa devina substanta populara pentru constructii, dar si pentru multe dintre bunurile de unica folosinta, dar nu este perfect.

Materialele plastice prezinta multe dezavantaje care le impiedica sa devina o portiune de constructie universala a civilizatiei moderne a omului si, de asemenea, motivul pentru care multe guverne incurajeaza populatia sa foloseasca materiale plastice cat mai putin posibil.

Guvernele ar trebui sa formuleze legi stricte care reglementeaza crearea, reciclarea si impactul asupra mediului deseurilor si substantelor chimice din plastic, si care sunt utilizate in productia sa. Unele dintre cele mai mari dezavantaje ale materialelor plastice sunt urmatoarele:

Dezavantajele folosirii excesive a plasticului

Plasticul este durabil:

Plasticul se poate gasi sun nenumarate forme, si trebuie precizat ca este rezistent, usor, modelabil, dar una dintre cele mai cunoscute caracteristici este efectul si durabilitatea sa de lunga durata.

De fapt, plasticul este fabricat din compusi polimerici care pot trai multi, chiar pana la secole inainte ca natura sa poata sa-l descompuna, iar unele se degradeaza in parti de baza, iar unele se impart doar in bucati foarte mici. Aceasta capacitate ciudata a plasticului nu are un efect prea rapid asupra imprejurimilor.

Aspecte nocive ale materialelor plastice:

Productia de plastic din ce in ce mai mare din anii 1950 a reusit sa amestece lumea cu deseurile de materiale plastice care pot provoca efecte mari asupra mediului nostru.

Descompunerea unui produs plastic poate dura de la patru sute la o mie de ani, cu cele mai recente obiecte „DEGRADABILE”, dar inainte ca aceasta degradare sa se poata produce, deseurile de plastic vor continua sa ne opreasca oceanele, padurile si caile navigabile si alte habitate naturale care sunt pline de animale care confunda plasticele periculoase cu alimentele.

Riscurile chimice ale materialelor plastice:

Productia si reciclarea plasticului pot provoca riscuri grave pentru mediu. Unele dintre substantele chimice care sunt proiectate in plastic pot provoca deteriorarea cronica a activitatilor metabolice ale fiintelor umane.

Aditivii, de exemplu, BPA si ftalati sunt folositi pe scara larga ca substanta chimica care impiedica degradarea si distrugerea structurii plastice. Cu toate acestea, ele se amesteca si cu nivelul hormonului nostru natural, care poate provoca probleme serioase atat barbatilor, cat si femeilor. Plasticele scad nivelul de testosteron la barbati si determina pubertatea prematura a fetelor tinere.

In aceste conditii, dupa ce ati vazut cat de indicat este sa folosim cat mai putin material plastic, probabil va intrebati ce solutii pot exista cand vine vorba de cumpararea unor produse de unica folosinta de exemplu.

Ei bine, in aceste conditii va puteti indrepta atentia spre farfurii de unica folosinta biodegradabile, spre caserole si cutii biodegradabile, care pot fi fabricate din produse de soia.

Soia este o sursa durabila de proteine ​​si ulei, iar proteina de soia si uleiul nu sunt doar o sursa de hrana pentru oameni si animale. De asemenea, acestea au un rol din ce in ce mai mare in aplicatiile industriale, inclusiv in producerea de materiale plastice de soia.

Soia, atunci cand este produsa de o agricultura durabila, reduce emisiile de dioxid de carbon, iar materialele plastice biodegradabile din soia pot inlocui produsele petrochimice pentru o solutie „mai ecologica” pentru unele aplicatii, cum ar fi farfurii de unica folosinta biodegradabile, caserole biodegradabile, vesela biodegradabila, etc.

Plasticul din soia

Cele doua tipuri majore de materiale plastice derivate din soia sunt produse din poliuretan si produse termosetice din poliester. Poliozii de soia, obtinuti din ulei de soia, sunt folositi pentru fabricarea tonerului, adezivilor, sigilantilor, acoperirilor, cernelii de ziar, panourilor auto si spumei de uretan, inclusiv izolarea rigida a spumei de uretan.

Atunci cand sunt combinati cu substantele chimice adecvate, poliolii de soia rivalizeaza cu omologii lor de petrol in durabilitate, rezistenta si costuri deseori.

Dar unele dintre aceste materiale plastice de soia nu sunt biodegradabile, deoarece sunt fabricate din molecule de polimer nebiodegradabile, care confera acestor produse rezistenta si durabilitatea.

In schimb, materialele plastice de soia de unica folosinta, cum ar fi vesela, caserolele, farfuriile sau tacamurile de unica folosinta, tind sa fie biodegradabile sau compostabile.

Materiale plastice biodegradabile de soia

Majoritatea materialelor plastice biodegradabile din soia constau in servicii de alimente de unica folosinta si produse de masa si ambalaje, inclusiv alimente si saci de gunoi. Pot fi produse din proteine ​​de soia si sunt sensibile la temperaturi ridicate si umiditate sau apa.

Plasticele proteice din soia sunt procesate la temperaturi semnificativ mai scazute decat materialele plastice sintetice, asigurand economii de energie.

Aceste materiale plastice de soia arata si par a fi materiale plastice pe baza de petrol si, de obicei, sunt sigure la congelator si pot gestiona alimente calde pana la 93 de grade Celsius (200 de grade Fahrenheit), potrivit World Centric.

Perspective viitoare

Dezvoltarea de noi produse din plastic, produse din soia si alte culturi agricole, este in desfasurare. Adezivii pe baza de soia pot reduce utilizarea formaldehidei, care este un poluant care provoaca cancer.

Produsele care folosesc proteine ​​de soia sau faina de soia sunt pe o piata in expansiune. In timp ce unele produse precum cerneala pe baza de soia si adezivii sunt biodegradabile, multe materiale plastice din soia nu sunt.

Dezvoltarea materialelor plastice din soia biodegradabile sau compostabile, in afara de tacamurile de unica folosinta si materialele de ambalare, necesita mai multe cercetari.

0 Shares