De ce sa apelezi la corpurile de iluminat bazate pe tehnologia LED

De ce sa apelezi la corpurile de iluminat bazate pe tehnologia LED?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre corpuri de iluminat, indiferent ca discutam despre corpuri de iluminat pentru acasa, sau despre corpuri de iluminat stradal, ori despre corpuri de iluminat pentru un atelier, o hala sau pentru orice alta suprafata, se pot gasi mai multe optiuni.

O prima optiune ar fi reprezentata de acele corpuri de iluminat incandescente, care sunt cam cea mai ieftina varianta, insa care consuma si destul de multa energie electrica, si care nici nu au o durata de viata foarte mare.

De ce sa apelezi la corpurile de iluminat bazate pe tehnologia LED

A doua optiune privind corpurile de iluminat, ar fi reprezentata de alegerea corpurilor de iluminat fluorescent, care este ceva mai costisitoare decat prima optiune, care are un consum ceva mai mic de energie electrica, insa care tot nu este o optiune de top.

Cea de a treia optiune privind alegerea acestor corpuri de iluminat, se refera la corpurile de iluminat cu halogen, care daca stam sa discutam din punct de vedere al rezultatelor, isi fac treaba destul de bine, insa tot nu reprezinta cea mai buna optiune.

Cea mai buna optiune privind iluminatul, o reprezinta fara doar si poate corpurile de iluminat bazate pe tehnologia led, iar aici indiferent ca discutam despre becuri led, proiectoare led, panouri led, sau orice alte corpuri bazate pe aceasta tehnologie sunt cele mai performante.

Ei bine, aceste corpuri de iluminat bazate pe tehnologia led reprezinta cea mai buna alegere, in primul rand datorita faptului ca ele au un consum redus de energie.

Corpurile de iluminat bazate pe tehnologia led, au de exemplu un consum cu 40 – 80% mai mic decat corpurile de iluminat fluorescente sau incandescente, deci intr-adevar se merita trecerea la acest tip de iluminat.

Un alt motiv intemeiat pentru care se merita trecerea la iluminatul bazat pe tehnologia led, este acela ca lumina oferita de aceste corpuri este una puternica, chiar si in momentul in care temperaturile de afara sunt foarte scazute.

Se spune ca majoritatea corpurilor de iluminat ar avea o durata de viata de maxim 10.000 de ore, ceea ce este foarte putin in comparatie cu cele 50.000 de ore de functionare ale corpurilor de iluminat bazate pe tehnologia led. Deci, si din acest punct de vedere, corpurile de iluminat bazate pe aceasta tehnologie, reprezinta cea mai buna solutie.

Indicele de redare al culorilor este ridicat in cazul acestor corpuri de iluminat, iar acest lucru este ideal in mod special pentru soferi, pentru ca astfel pot evita anumite evenimente neplacute din trafic.

Plus de asta, corpurile de iluminat au nevoie de timpi de pornire si de oprire, iar aici mentionam toate corpurile de iluminat, mai putin cele care sunt bazate pe tehnologia led, care pornesc si se opresc instant. Acesta este iarasi un mare avantaj pentru aceste corpuri de iluminat.

Inca un motiv pentru care se merita trecerea la corpurile de iluminat bazate pe tehnologia led, este acela ca respectivele corpuri nu contin substante toxice, precum plumbul sau mercurul, care in cazul celorlalte corpuri de iluminat, se gasesc.

0 Shares
You May Also Like