De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?

0 Shares
0
0
0

De ce sa alegi un brad artificial impodobit in acest an?
Ca si copii, multi dintre noi ne-am bucurat alaturi de familia noastra de magia Craciunului si de farmecul unui brad impodobit, in mijlocul casei. Fie ca era vorba de un brad adevarat sau de unul artificial, sentimentele erau aceleasi.

Obiceiul pomului de Craciun isi are originea in jurul anului 1500, cand crestinii lutherani din vestul Germaniei obisnuiau sa agate bomboane pe copaci, in 24 decembrie – pentru a celebra sarbatoarea religioasa Adam si Eva.

In spatele acestui gest statea dorinta de a imita pomul din gradina Eden – acesta a devenit la germani un brad impodobit cu mere. Mai apoi, acest stimbol a inceput sa fie folosit si in diverse piese de teatru, in perioada medievala.

Astazi, cumpararea unui brad de Craciun este vazuta ca o investitie inteleapta – fie ca este vorba de decorarea unui spatiu comercial, a unor birouri sau a propriei locuinte.

[adsenseyu1]

Pe piata din Romania exista numeroase tipuri, marimi, culori si forme de brazi – mai mult de atat, pentru oricare poti gasi cu usurinta accesoriile, luminitele sau globurile potrivite. Pentru a proteja mediul inconjurator, este recomandat sa alegem un brad sintetic.

Iata 12 motive pentru a cumpara un brad artificial, cu ocazia acestui Craciun:

–    acele de pe crengi nu se vor scutura si nu vor fi purtate in toata casa; nu vor ajunge pe haine, pe perdea sau pe pardoseala. Altfel spus, se va produce mai putina mizerie decat in cazul unui brad natural.
–    brazii sintetici sunt mult mai usor de impodobit decat cei naturali, gratie formei perfect regulate, a stabilitatii si a faptului ca acele si crengile acestora nu deranjeaza la atingere si nu inteapa.
–    nimeni din familie nu se va putea plange de o alergie cauzata de ramurile sau mirosul acestuia.
–    aceste produse au un aspect bogat, plin, datorita constructiei lor; mai mult de atat, un brad sintetic isi va pastra inaltimea, dimensiunile, forma si culoarea odata cu trecerea anilor.
–    brazii artificiali sunt mult mai usor de ales decat cei naturali; in alte cuvinte, vei petrece mult mai putin timp printre rafturile magazinului decat ai petrece in piata, printre comercianti, intorcand brazii pe toate partile.
–    acesti pomi pot sa fie impodobiti mai devreme si pot sa fie lasati asa, pentru o perioada mai lunga.
–    nu au nevoie de intretinere speciala; decat de o curatare cu o carpa moale, pentru a indeparta praful, la finalul sezonului.

[adsenseyu1]
–    alegand un brad artificial, protejezi mediul inconjurator; permiti brazilor sa creasca la maturitate, in mediul lor natural si sa produca oxigen
–    brazii sintetici nu prezinta niciun pericol de incendiu deoarece acele nu sunt reale, iar tulpina nu este din lemn
–    odata cu trecerea sezonului de Craciun, brazii de plastic pot sa fie impachetati si depozitati.
–    ansamblarea este atat de usoara incat in majoritatea cazurilor (in functie de dimensiuni si amplasare) o singura persoana poate sa faca toata munca.
–    foarte adesea, brazii vin la pachet cu un stand potrivit; nici acesta nu este dificil de montat.

Fa ca bradul impodobit sa fie centrul sarbatorii de Craciun, in acest an! Nu degeaba copiii spun “nu este Craciun daca nu avem brad in casa!” Cu decoratiunile potrivite si cu o stea in varf, acest pom va schimba atmosfera oricarei zile de iarna.

0 Shares
You May Also Like