De ce sa alegi boilere cu serpentina noi?

De ce sa alegi boilere cu serpentina noi?

0 Shares
0
0
0

Asa cum bine stim, boilerele sunt acele produse destinate sa functioneze in mod dual: pe de o parte ele trebuie sa ne asigure necesarul de apa calda, potrivit locuintelor noastre si, la nevoie, ele pot functiona ca sursa de incalzire, in functie de tipul acestora.

Fireste, boilerele pot fi gasite in diverse variante: pe lemne, electrice sau pe gaz. Din ce in ce mai cautate pe piata de profil sunt aceste boilere cu serpentina, deoarece acestea reprezinta probabil modelele cele mai sigure si eficiente, pe nisa lor.

Pentru ca orice produs bun pare a fi facut sa dureze, este absolut firesc ca revanzarea sa se rasfranga si asupra acestui domeniu. In ultima perioada, din ce in ce mai multe persoane aleg sa schimbe boilerele, din motive pecuniare sau din dorinta de schimbare, drept pentru care specialistii ne atrag atentia asupra numarului mare de produse de acest tip vandute la mana a doua.De ce sa alegi boilere cu serpentina noi?

In acelasi timp, specialistii ne indruma sa avem in vedere faptul ca exista cateva criterii si aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand parca ne-am dori un produs de acest gen, si sa decidem in consecinta daca alegerea unui produs deja folosit ne satisface nevoile.

Un boiler vandut pe o piata second hand nu va avea acelasi pret cu unul nou, proaspat expus in magazin. Este iresc, o data achizitionat, un astfel de produs (si nu numai) isi reduce valoarea la jumatate. Din pacate foarte multe persoane cad in aceasta plasa, a pretului mai mic, insa uita ca de fapt pretul acesta reprezinta chiar gradul de uzura al produsului.

Care sunt criteriile care se platesc de fapt la jumatate de pret?

Siguranta. Da, siguranta este principalul aspect care se pierde o data cu revanzarea unui astfel de produs. Este drept ca ele sunt construite sa reziste, insa in acelasi timp vorbim despre produse utilizate in conditii dificile, la temperaturi foarte mari, pe volume mari de apa, deci care au avut de-a face cu forte si incarcari foarte mari.

Daca ar fi sa ne uitam putin la aceste boilere cu serpentina, vom vedea care sunt parametrii uzuali de lucru si va veti convinge de faptul ca factorii ce influenteaza rezistenta sunt destul de mari.

Garantia. Aici practic nu sunt prea multe lucruri de spus, deoarece daca vom cumpara un boiler a carui garantie nu mai este de actualitate, si mai ales care a fost folosit intensiv, atunci putem afirma faptul ca ne asumam in totalitate absolut toate riscurile. Chiar daca produsul ar fi totusi in garantie, acest lucru ne conduce catre criterul urmator, care tine de modul de functionare de pana la schimbarea posesorului.

Incapacitatea de a cunoaste istoricul de functionare. Atunci cand cumperi un produs second hand, nu ai cum sa stii in ce fel a functionat produsul pana la acel moment. E drept, il poti vedea fizic, insa felul in care acesta arata nu iti garanteaza ca toate componentele sunt la locul lor si ca felul in care a fost intrebuintat a fost cel corect.

Acestea sunt doar cateva dintre criteriile care ar trebui sa stea la baza alegerii. Specialistii ne recomanda totusi sa achzitionam genul acesta de produse din magazine specializate, precum www.shop-einstal.ro, pentru a avea atat garantia calitatii dar si pe cea a functionalitatii, fara a face niciun fel de compromis.

 

0 Shares
You May Also Like