De cate tipuri poate sa fie alimentarea unui flex?

De cate tipuri poate sa fie alimentarea unui flex?

0 Shares
0
0
0

Polizorul unghiular, sau flexul dupa cum il cunoaste mult mai multa lume, este un dispozitiv electric, prevazut cu un disc detasabil, ce se poate folosi fie pentru a taia tot felul de materiale, fie pentru a le poliza.

Persoanele care sunt mai indemanatice din fire, cu siguranta au nevoie de polizoare unghiulare, pentru a efectua diferite reparatii sau modificari prin casa sau pe langa casa.

Flexul poate fi util acasa de exemplu, atunci cand se doreste inlocuirea gresiei sau a faiantei, pentru ca va fi nevoie de taierea placilor. Deasemenea, aceasta scula electrica profesionala poate sa fie utila chiar si pentru taierea tavilor, insa la nevoie, flexul poate sa fie folosit chiar si pentru taierea betonului.De cate tipuri poate sa fie alimentarea unui flex?

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim faptul ca polizoarele unghiulare se pot folosi chiar si pentru a prelucra lemnul, pentru a poliza parchetul sau pentru a poliza orice alta suprafata.

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi si tu un polizor unghiular, trebuie ca mai intai de toate sa amintim faptul ca acestea se impart in doua mari categorii din punct de vedere al alimentarii.

Astfel, poti sa iti indrepti atentia spre un polizor unghiular cu fir, sau poti sa iti indrepti atentia spre un polizor unghiular fara fir, insa trebuie sa stii ca fiecare tip de polizoare unghiulare vine atat cu o serie de avantaje, cat si cu o serie de dezavantaje.

De exemplu, in conditiile in care iti cumperi un polizor unghiular fara fir, avantajul acestuia va fi autonomia, dar si faptul ca vei putea sa folosesti scula electrica profesionala absolut peste tot, chiar si acolo unde nu ai acces la o sursa de energie electrica.

In schimb, marele dezavantaj al acestui tip de flex, este acela ca are o putere mult mai mica in comparatie cu un polizor unghiular cu fir. Plus de asta, pentru a putea sa folosesti unealta, va trebui sa o incarci mereu inainte de a incepe o lucrare, iar acest lucru poate sa duca la scaderea randamentului in munca.

In cazul in care insa, ai de gand sa iti indrepti atentia spre un polizor unghiular cu fir, trebuie sa stii ca acesta are in primul rand o putere mult mai mare decat un polizor unghiular cu acumulator.

Mai mult decat atat, fiind tot timpul conectat la reteaua de energie electrica, polizorul unghiular cu fir va functiona fara probleme atata timp cat nu va exista o pana de curent electric.

Problema acestor unelte este aceea ca in cazul unei pene de curent, ele nu mai pot sa fie utilizate, in schimb, polizoarele unghiulare fara fir, avand acumulatorul incarcat, vor putea sa functioneze chiar si in conditiile in care a aparut o pana de curent.

Iarasi este important de spus si ca un flex cu fir, este mai dificil de manevrat in spatiile inguste, pe cand un flex fara fir, poate fi mult mai util in aceste locuri.

Asadar, atunci cand vrei sa iti cumperi un polizor unghiular, poti sa gasesti atat polizor unghiular care sa fie dotat cu acumulator, fie poti sa gasesti polizor unghiular cu fir, iar tu iti vei alege unealta in functie de nevoi, de buget, dar si in functie de preferinte.

0 Shares
You May Also Like