Cum se alege un candelabru?

0 Shares
0
0
0

Candelabrele sau lustrele dupa cum mai sunt acestea cunoscute, sunt mai mult decat o modalitate de a avea lumina in camera. Ele adauga stilul si fac parte din decorul casnic.

Ca orice piesa decorativa, candelabrul potrivit poate face diferenta in aspectul camerei. Un candelabru mare sau ornat va coplesi un mic spatiu de locuit, iar o lustra mica si simpla nu va arata bine intr-o sala de mese formala. Iata cum puteti alege cea mai buna iluminare pentru casa dvs.

Determinati diametrul corect!

Masurati lungimea si latimea camerei in picioare si adaugati cele doua numere impreuna. De exemplu, daca camera dvs. este de 8 pasi latime de 12 pasi lungime, suma este de 20 de pasi. Schimbati acest numar la centimetri si veti obtine un numar care functioneaza pentru diametrul candelabrului dvs.

In acest caz, un candelabru cu un diametru de 20 de centimetri ar functiona bine intr-o camera de 8 pasi pe 12 pasi. Pentru o sala de mese, candelabruul ar trebui sa aiba un diametru de aproximativ 12 centimetri mai mic decat masa este larga. Este intotdeauna mai bine sa ai un candelabru care este putin prea mare decat prea mic.

Masurati lungimea!

Cu cat plafonul este mai inalt, cu atat este mai inalt candelabru. Un candelabru de foaier ar trebui sa stea la aproximativ 7 metri de la podea, masurand din partea de jos a candelabrului, pe cand un candelabru suspendat deasupra unei mese din sala de mese, ar trebui sa aiba o distanta de 30 de centimetri de la baza candelabrului la masa pentru o sala de mese cu un tavan de 8 metri.

Decideti unde sa va asezati candelabruul!

Locatia va afecta stilul de iluminare de interior pe care il alegeti. In timp ce majoritatea oamenilor se gandesc la candelabre in sali de mese, exista multe alte locuri pe care le puteti atarna un candelabru.

Instalati un mini candelabru intr-o cada cu gheare in baie, pentru o nota de stralucire. Luati in considerare instalarea mini-candelabrelor intr-o bucatarie mare, in locul lampilor standard cu pandantiv, pentru un aspect elegant.

Alegeti un stil care se potriveste cu camera!

Candelabrul ar trebui sa completeze, sa nu deturneze tema camerei. Un candelabru in camera fetitei, de exemplu, ar putea avea cristale pline de culoare care se incurca din ea. Un candelabru dintr-o sala de mese rustica ar putea fi facut cu crengi sau coarne faux, iar aici veti putea sa va orientati spre diferite modele de lustre clasice ieftine.

Pentru o camera sic slaba, incercati un candelabru cu un finisaj de culoare neagra sau alba si nuante de sticla antica. O tendinta recenta a lustrelor este reprezentata de nuantele de tobe combinate cu cristale. O lustra cu tambur negru, cu un cluster de sticla, de exemplu, arata incredibil intr-o sala de mese moderna.

Reglati inaltimea lustrei!

Utilizati clesti pentru a elimina legaturile din lant si infasurati cablul electric suplimentar din carcasa tavanului. Daca lustra nu are lant, vedeti daca aceasta are o ajustare glisanta pe cablul de alimentare. Cele mai multe lustre fara lanturi au un mecanism de alunecare care va permite sa dublati cablul si sa scurtati lungimea.

0 Shares
You May Also Like