Cum se aleg florile in functie de sezon?

0 Shares
0
0
0

Ce flori sunt in sezon?

Planificati tema florala pentru nunta dvs.? Alternativ, va intrebati ce tip de floare este cel mai accesibil la acest moment in timp?

Daca este asa, este o idee buna sa aruncam o privire asupra timpului de inflorire sezonier. Diferitele flori  infloresc in mod natural in diferite perioade ale anului, ceea ce inseamna ca anumite flori vor fi mult mai usor de gasit (si mult mai accesibile) in functie de momentul in care faceti cumparaturi pentru ele.

Mai jos, am prezentat timpii de crestere sezoniera pentru mai multe soiuri de flori populare pentru a va ajuta sa cumparati mai eficient. Retineti ca niciuna dintre aceste liste nu este completa pentru ca exista numeroase tipuri de flori si le tratam pe cele mai comune.

De asemenea, veti observa ca unele soiuri de flori sunt “in sezon” in mai mult in timpul anului. Aceste liste au rolul de a va ajuta sa gasiti rapid cele mai bune accesorii nunta.

Primavara

Dupa cum v-ati astepta, primavara este timpul maxim de crestere pentru flori si cele mai multe plante cu flori. O parte din motivul ca primavara si vara sunt atat de populare pentru nunti – dincolo de vremea superba – este disponibilitatea mai larga a florilor.

Florile de primavara  includ trandafiri, lalele, liliac, narcise, margarete, orhidee, violete, bujori, panselute, azalee, forsythias, iris, flori de cirese, maci, salcie, dalii, amaryllis, lemn dulce, zambile si cele mai multe tipuri de crini.

Vara

Sezoanele de flori de primavara si de vara se amesteca adesea intre ele. De exemplu, irisii sunt clasificati ca o planta de primavara tarzie sau o floare de vara timpurie.

De asemenea, multe dintre florile care infloresc in primavara vor continua sa infloreasca pe tot parcursul verii. De exemplu, daca aveti crini plantati in curtea dvs., veti vedea primele flori in primavara, dar va puteti astepta la inflorire pana in toamna.

Cu aceasta, florile care sunt sezoniere pana in timpul verii includ de obicei hortensii, floarea soarelui, maci, gardenias, zambile, margarete, bujori, dalii, azalee, gladiole, astere, crizanteme, gingers, liliac, iris, frezii si crini.

Toamna

Toamna este perioada din an in care inflorirea incepe sa incetineasca. Exista cateva flori din timpul verii: floarea-soarelui continua sa infloreasca adesea in toamna.

Daca creati un buchet, veti avea in continuare o multime de optiuni din care sa alegeti. Florile de toamna sezoniera pot include galbenele, garoafe, crizanteme, trandafiri, margarete, crini, alstroemeria, liatrus, bouvardia, cocosul muntelui, anthurium si dantela reginei Anne.

Iarna

Florile sunt un cadou sau decor mai putin obisnuit in timpul iernii decat in orice alt sezon al anului. Exceptie evidenta sunt plantele poinsettia, care vin in zeci de milioane de moduri in fiecare an ca daruri de Craciun sau decoratiuni de vacanta. Alte flori populare de iarna includ trandafiri, amarila, garoafe, crizanteme si steaua din Betleem.

Concluzie

Folosind listele de mai sus, puteti obtine un sentiment general al tipului de flori care vor fi in sezon la orice moment al anului.

Pentru a afla ce varietati de flori sunt disponibile acum – sau ce va fi disponibil pentru nunta sau evenimentul dvs. – este o idee buna sa discutati cu un florar din zona dvs. Floraria dvs. va avea o idee mai exacta despre momentul in care incepe vanzarea de diferite tipuri de flori in fiecare an.

0 Shares
You May Also Like