Cum sa porti turcoaz ?

0 Shares
0
0
0

Cum sa porti turcoaz ?
O piatra semipretioasa veche de tot, care reprezinta si culoarea cu acelasi nume, este turcoazul. Aceasta culoare este una dintre culorile verii, ea ne aduce aminte de mare si ne duce cu gandul la ceva tropical, exotic.

La o nunta de vara de exemplu, o femeie care poarta aceasta culoare va iesi in evidenta intr-un mod extrem de placut, mai ales daca va purta si accesoriile potrivite, cum ar fi cercei turcoaz sau o bratara pe masura.

In trecut, turcoazul era considerat o piatra cu proprietati miraculoase si a fost utilizat in diverse moduri, in special pentru bijuterii. Aceasta piatra este subiectul multor legende. Unii credeau ca ea s-a format din lacrimile zeilor.[adsenseyu1]

Stralucirea ei este deosebita  chiar si cand o gasesti in stare naturala. Piatra aceasta devine si mai stralucitoare cand face parte dintr-o piesa de accesorizare vestimentara la un eveniment (de exemplula o nunta).

In combinatie cu argintul, se pot obtine bijuterii extrem de atragatoare si exista si un motiv serios pentru asta: culoarea aceasta merge foarte bine cu culori neutre sau cu tot felul de nuante de maro, argintiu, bej si crem. In mod normal culoarea pietrei in stare naturala este de fapt un verde-albastrui, dar exista si alte combinatii, cum ar fi gri-verzui.

In unele regiuni ale lumii, aceasta piatra era folosita in trecut la rochiile de mireasa. Combinatia de albastru si verde numita turcoaz te poate transforma in senzatia serii si in ziua de azi.

[adsenseyu1]

Daca chiar vrei sa rupi orice norma, inchipuie-ti ca porti o rochie turcoaz, cercei din argint combinati cu aceasta piatra semi-pretioasa si pantofi albi. Tinuta aceasta a fost incercata si de unele vedete.

Indiferent daca porti o rochie de aceasta culoare si o accesorizezi cu cercei si alte accesorii alb-negru sau culori care ar merge cu turcoazul. Cu toate acestea, nu toate femeile sunt pregatite sa iasa in evidenta.

Atat pentru ele cat si pentru restul, solutia cea mai buna ar fi sa foloseasca doar accesorii turcoaz. De exemplu ,cerceii din argint cu piatra de turcoaz ar fi un ideal inceput! De preferat sunt cerceii din argint lucrati manual care au mai multe bucati de turcoaz imbinate.

0 Shares
You May Also Like