Cum sa nu esuezi in afacerea cu masini de inchiriat

0 Shares
0
0
0

Cum sa nu esuezi in afacerea cu masini de inchiriat
Deschiderea unei firme de inchirieri auto Bucuresti presupune o investitie destul de serioasa, iar banii care vor fi pusi la bataie pentru a demara o astfel de afacere trebuie cheltuiti cu multa cumpatare si tinand cont de un anumit plan pus pe hartie dinainte.

Inchirierea de masini poate deveni o afacere extrem de competitiva, o planificare eficienta si bine gandita putandu-va ajuta sa minimizati eventualele pierderi si, totodata, sa puteti obtine si castiguri care sa va sustina businessul precum si o eventuala extindere.

O veche zicala spune ca “daca nu te pregatesti dinainte, atunci trebuie sa te pregatesti sa esuezi”. De aceea este foarte importanta activitatea de cercetare preliminara si planificare in vederea deschiderii unei firme de inchirieri auto. O cercetare amanuntita va va oferi posibilitatea sa va bucurati de eventuale castiguri ulterioare.

[adsenseyu1]

Luati in considerare tipul de operatiuni de inchiriere pe care va veti baza:  contract de inchiriere prin care vizati firme sau persoane juridice, care doresc inchirierea de masini pentru perioade mai lungi, sau contracte de inchiriere ”zi cu zi”, aici clientii fiind persoane fizice care doresc sa inchirieze masini pentru perioade mai scurte de timp.

Cum achizitionati autoturismele.  Important in acest sens este daca ai de gand sa cumperi masinile cu banii jos sau prin leasing. Varianta cu plata directa este costisitoare si s-ar putea dovedi ineficienta. Initial, parcul auto nu trebuie sa fie mare, dar pe viitor avem in vedere ca, cu cat este mai mare flota, cu atat mai mare este si posibilitatea de castig.

Masinile trebuie sa fie bine intretinute.  Angajarea personalului  care sa se ocupe de intretinerea masinilor ar putea fi costisitoare, de aceea este mai indicat sa va externalizati serviciile catre  o firma de profil locala.

Cum alegeti locatia unde va veti desfasura operatiunile. Acesta este un aspect esential. Faceti cateva cercetari de piata si tineti cont de concurenta din zona. Indicat ar fi sa nu intrati in lupta cu mari operatori internationali, care au filiale pe mai tot mapamondul, pentru ca nu veti reusi sa tineti pasul cu preturile mici practicate de acestia.

Daca alegeti sa va luati in piept cu astfel de firme, aveti nevoie de o oferta inedita care sa va diferentieze de concurenta. Totodata, in alegerea locatiei este foarte important sa tineti cont de securitatea zonei.

[adsenseyu1]

O asemenea afacere nu poate functiona fara  a incheia polite de asigurare. Cauta intodauna cele mai bune oferte din piata, tinand cont si de reputatia asiguratorului.

Aveti in vedere un sistem integrat de gestionare a operatiunilor, o investitie in digitalizarea informatiilor putandu-va ajuta sa scapati de costuri mai mari in cazul unei gestionari manuale. Pentru a evita birocratizarea excesiva a afacerii, este vital sa investiti intr-un soft de management al flotei.

Un site web este imperios necesar, daca doriti sa aveti un flux decent de comenzi. Potentialii clienti cauta mai intai pe internet solutii pentru necesitatile lor. Site-ul web trebuie sa fie actualizat permanent, sa arate clientilor ca firma este interesata de banii lor.

Nu va multumiti doar sa postati un numar de telefon si o adresa, ci oferiti-i posibilitatea clientului sa aiba acces la o multitudine de servicii. Clientul secolului 21 este in criza de timp si isi doreste sa poata plati online si sa faca rezervari in acelasi mod.

0 Shares
1 comment
  1. Companiile mari de inchirieri auto, profita foarte mult dupa urma asigurarilor. Esti indrumat sa faci asigurare pentru ca in cazul anumitor situatii, ajungi sa platesti mai mult decat este cazul, iar acest lucru este un avantaj pentru cei care dau masini spre inchiriat. Sa tineti cont de acest lucru, daca aveti in plan sa deschideti o firma de inchirieri auto

Comments are closed.

You May Also Like