Cum sa economisesti bani in perioada Craciunului

Cum sa economisesti bani in perioada Craciunului

0 Shares
0
0
0

Cand se apropie sarbatorile de Craciun, portofelul incepe sa tremure in buzunar… De aceea este important sa stii sa economisesti bani in perioada Craciunului si sa te poti bucura astfel de cadouri fara ca inflatia sa fie o adevarata problema. In zilele noastre, totul este mai scump si, din acest motiv, aceste sfaturi pentru a economisi bani iti vor veni la indemana.

Fa o lista, dar verific-o de doua ori

In timp ce membrii mai tineri ai familiei sunt probabil deja ocupati sa scrie liste lungi de dorinte pentru Mos Craciun, ar putea merita sa te gandesti sa scrii cateva liste proprii. Pregatirea pentru Craciun poate fi o perioada stresanta, iar organizarea este cheia.

Pastrarea unlor liste cu cadourile pe care le-ai cumparat si cu cele pe care inca trebuie sa le cumperi este o modalitate excelenta de a reduce presiunea de a cumpara cadouri. Incearca sa faci o lista cu tot ce ai nevoie pentru Craciun – uneori cele mai elementare articole sunt cel mai usor de uitat, asa ca pastrarea unei liste de verificare a tuturor va ajuta pregatirile de Craciun sa mearga mult mai bine.

Ia in considerare bugetul

Trebuie sa fii sincer cu tine insuti cu privire la cat esti dispus sa cheltuiesti inainte de a o face. Astfel vei evita stresul inutil. Daca nu esti atent ai putea cheltui mai mult decat ar trebui… Pentru a preveni acest lucru, fa-ti un plan pentru bugetul de Craciun tinand cont de toate cheltuielile posibile, de la haine, mese pana la cadouri sau achizitonarea unui brad de Craciun artificial. Acest lucru va scuti stresul si cheltuielile excesive.

Cumpara din timp

Indiferent daca preferi sa faci cumparaturi online sau fizic, in magazin, incearca sa eviti cozile si preturile umflate, facand cumparaturile de sarbatori cat mai devreme posibil. S-ar putea sa obti niste priviri ciudate de la alti cumparatori daca te vad cumparand mosi de ciocolata in 1 noiembrie, dar tu vei fi cel care rade la urma atunci cand restul lumii se vor confrunta cu magazine aglomerate si cu articole epuizate.

Pasarea timpurie prinde viermele, asa ca umplerea ciorapului inainte de inceperea sezonului “oficial” de cumparaturi de sarbatori inseamna ca ai putea economisi bani -evitand cresterea preturilor.

Cumparand din timp, vei asigura, de asemenea, ca sosesc cadourile la timp daca alegi sa faci cumparaturi online. Perioadele lungi de livrare pot creste adesea vertiginos de Craciun, toata lumea comandand acelasi tip de produse simultan, creand stocuri epuizate. Ultimul lucru de care are nevoie cineva este un cadou special care soseste dupa ce Craciunul a trecut.

Cumpara de la magazinele locale

Cumparaturile la magazinele locale vor fi la fel de mult un rasfat pentru economia locala din comunitatea ta, precum si pentru tine sau persoana pentru care faci aceste cumparaturi. Intreprinderile mici se pot lupta in timpul sezonului festiv, pe masura ce toata lumea se aduna la lanturile cunoscute, mall-urile din orasele mari sau magazinele online…

Anul acesta este deosebit de important pentru tine sa iesi si sa sprijini afacerile locale in timp ce incearca sa-si revina financiar dupa efectele pandemiei si ale inflatiei. Fie ca faci cumparaturi pentru cadouri, decoratiuni sau mancare pentru o petrecere de sarbatori, totul se va simti mult mai sentimental si in mod natural plin de spirit de sarbatori atunci cand este prevazut cu resurse locale.

0 Shares
You May Also Like