Cum iti alegi anvelopele?

Cum iti alegi anvelopele?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care trebuie sa iti echipezi autoturismul, fie cu anvelope de iarna, fie cu anvelope de vara, cu siguranta primul pas pe care il ai de facut, este sa iti cumperi anvelopele corespunzatoare masinii tale, iar mai apoi sa te prezinti cu ele la vulcanizare, pentru a fi montate.

In cazul in care nu ai gasit anvelopele de care ai nevoie pentru masina ta, ai putea sa incepi sa cauti pe la magazinele online de specialitate, care comercializeaza anvelope, sau vei putea sa cauti chiar si pe la vulcanizari.

O multime de vulcanizari au pe stoc atat anvelope noi, cat si anvelope sh, si chiar si anvelope resapate, astfel ca ai posibilitatea ca in functie de preferinte si nu in ultimul rand, in functie de buget, sa iti alegi anvelopele pe care le consideri ideale pentru a te folosi de ele in sezonul care urmeaza.Cum iti alegi anvelopele?

Ei bine, indiferent ca iti cumperi anvelopele de la un magazin online, sau de la vulcanizare, sau le comanzi de oriunde altundeva, va trebui mai intai de toate sa cunosti dimensiunile exacte ale acestora, iar in cazul in care nu esti sigur daca stii sau nu dimensiunile corecte, le vei putea gasi in cartea masinii.

In cazul in care trebuie sa te prezinti cu autoturismul la o statie ITP, pentru ca acesta sa fie verificat, sunt sanse foarte mari ca acesta fie respins, daca nu este echipat cu setul de anvelope care este trecut obligatoriu in cartea masinii.

Este foarte important de stiut faptul ca anvelopele mai mari pot sa afecteze articulatiile autoturismului, si totodata vor scadea si performantele de franare si chiar stabilitatea masinii va fi afectata.

Ca si un bun exemplu, in cazul in care pentru autoturismul tau, in cartea masinii este trecut ca trebuie sa fie echipata cu anvelope care au dimensiunile 215/65/16, inseamna ca acestea trebuie sa fie dimensiunile anvelopelor cu care este masina.

Cu siguranta pe o janta de 16 inch se pot potrivi si alte dimensiuni de cauciucuri, insa nu este indicat sa optezi pentru cauciucuri de alte dimensiuni, numai pentru ca acestea se potrivesc pe jantele masinii tale.

Dupa ce te vei informa din cartea tehnica a masinii, cu referire la dimensiunile anvelopelor de care ai nevoie, urmatorul pas este acela de a fi foarte atent la caracteristicile tehnice ale acestora, iar acestea sunt: indicele de sarcina, nivelul de zgomot, si nu in ultimul rand, performantele.

Asadar, acestea sunt principalele detalii la care trebuie sa fii foarte atent atunci cand trebuie sa iti echipezi autoturismul cu anvelope, fie ca vorbim despre anvelope de iarna, sau ca vorbim despre anvelope de vara.

Vei putea sa optezi pentru anvelope noi, care cu siguranta pot sa fie folosite cel putin doua sezoane, sau poti opta pentru anvelope second hand, sau pentru anvelope resapate, insa acestea nu au o calitate la fel de buna, precum anvelopele noi.

Singurul mare avantaj pe care il au anvelopele noi si cele resapate, este pretul, pentru ca ele sunt mai ieftine decat anvelopele noi.

0 Shares
You May Also Like