Cum funcționează tipul de pompe submersibile cu melc?

0 Shares
0
0
0

pompa submersibila

Pompele submersibile sunt deja unele dintre cele mai cunoscute produse ce țin de domeniul transportării apei.

Indiferent dacă vorbim despre pompe submersibile pentru ape curate sau pompe submersibile pentru ape murdare sau reziduale, fiecare dintre acestea au definite anumite sisteme care să ajute la captarea și evacuarea în siguranță a lichidelor, astfel încât acestea să nu afecteze în niciun fel buna funcționare a pompei submersibile.

[adsenseyu1]

Atunci când vorbim despre pompe submersibile cu melc atunci gândul ne conduce către o anumită categorie de lichide, dacă le putem numi așa, și anume la cele care transportă suspensii, nămoluri sau particule aflate în amestec cu apa.

Nu toată lumea cunoaște în amănunt principiile de funcționare ale unei pompe submersibile cu melc. De fapt funcționarea acestor pompe este una destul de facila, melcul în sine fiind de fapt un element ajutător menit să ofere un plus de siguranță, un accesoriu care să asigure mult mai bine funcționarea pompei chiar și în condișiile în care vâscozitatea lichidului ar putea pune anumite probleme.

Când vorbim despre pompe submersibile cu melc putem spune faptul că multă lume le cunoaște sub o multitudine de denumiri. Pompă cu rotor cu melc, pompă cu șurub, sau chiar pompă cu tirbușon, acestea sunt doar câteva dintre noțiunile sau sintagmele menite să exprime de fapt același lucru și anume gama de pompe submersibile cu melc.

[adsenseyu1]

Aceasta este și denumirea după care utilizatorii pot găsi aceste produse în magazinul de profil , filtrele de căutare putând găsi foarte repede aceste produse, atunci când acestea sunt folosite pe principiul cuvintelor cheie.

Așadar, care este principiul de funcționare a unor pompe submersibile cu melc?

Ei bine melcul sau rotorul are proprietatea ca prin rotire să faciliteze transportul fluidelor în pompă. Melcul este poziționat în interiorul unei carcase, astfel încât să poată fi asigurat și criteriul siguranței în exploatare, iar în acest fel preîntâmpină apariția unor blocaje sau dopuri în interiorul pompei, mai ales dacă vorbim despre fluide cu o anumită vâscozitate.

Rotirea melcului faciliteaza circulație fluidului, acționând de fapt ca un fluidizator, nepermițând lichidului să se depună pe acesta sau în interiorul pompei. Ca avantaj al utilizării acestor pompe submersibile cu melc am putea menționa timpul redus de funcționare datorat blocajelor rare, dar și eficiența în mișcare și scăderea semnificativă a efortului depus.

Faptul că pompa va funcționa fără întreruperi are implicații și în ceea ce privește durata de viață a acesteia, deoarece ea este vizibil prelungită mai ales dacă și nivelul mentenanței este unul ridicat.

Pompele cu melc par a fi o adevarată revelație în ceea ce privește sistemele și produsele de acest tip, majoritatea utilizatorilor căutând din ce în ce mai mult să își eficientizeze atât volumul de muncă și timpul alocat acestuia, dar și sumele de bani investite în aceste produse.

Din acest punct de vedere în magazinul  puteți găsi pompe submersibile cu melc la cele mai avantajoase prețuri astfel încât investiția dumneavoastră să fie pe cât posibil cât mai bine asigurată și protejată. În consecință, dacă situația o impune, caută și tu cele mai bune oferte la pompele submersibile cu melc de pe site-urile de profil.

0 Shares
You May Also Like