Cum functioneaza incalzirea prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

incalzire-pardoseala

Majoritatea celor care stau la casa ajung sa isi doreasca, la un moment dat, sa aiba incalzire pardoseala. Ce putem face, insa, pentru a avea parte de incalzire in pardoseala? Un prim pas ar putea fi cercetarea cu atentie a ofertelor.

Este o dimineata rece, ne trezim si vedem pe geamul camerei cum afara ninge. E greu sa ne ridicam din patul nostru confortabil, insa, cafeaua magica de dimineata nu se face singura. Ne ridicam din pat si atingem cu picioarele goale o pardoseala calda din lemn de esenta tare.

Cand mergem la baie, dam de gresie si faianta incalzita. In bucatarie, picioarele noastre sunt intampinate de o pardoseala calda cu gresie. Suna bine, nu-i asa? Acestea sunt doar cateva dintre avantajele unui sistem de incalzire prin pardoseala.[adsenseyu1]

Un astfel de sistem implica instalarea unor bobine de incalzire electrice sau a unor tuburi incalzite cu apa sub podeaua casei noastre. Cu un sistem de incalzire prin pardoseala, caldura din podea incalzeste tot ce atinge si radiaza in intreaga camera de jos in sus. Ganditi-va la un astfel de sistem ca la caldura emanata de soare.

Intr-o zi insorita, daca faceti un pas de la umbra la soare, veti simti caldura, chiar daca temperatura este, in esenta, aceeasi. Acesta este modul in care functioneaza sistemele de incalzire prin pardoseala. Temperatura din intreaga camera este mult mai constanta decat cu sistemul de aer fortat standard, in care aerul se ridica, se raceste si apoi se deplaseaza spre podea.

In afara de incalzirea constanta de la podea spre tavan, unii cauta sa faca economii cu astfel de sisteme de incalzire prin pardoseala. Mult mai economic de operat decat sobele, sistemele de incalzire prin pardoseala pot reduce costurile de incalzire cu 25 – 50 % (conform Departamentului de Energie al Statelor Unite ale Americii).

Casele noi reprezinta cei mai buni candidati pentru un astfel de sistem, insa o casa mai veche poate fi, de asemenea, modernizata cu succes. Unele persoane cu case mai vechi aleg instalari pentru o singura camera, precum bucataria sau baia, in loc de instalarea unui sistem intreg.

[adsenseyu1]

Conceptul de sistem de incalzire prin pardoseala nu este unul nou. Locuitorii Romei antice obisnuiau sa foloseasca conducte de apa calda pentru a incalzi podelele, acesta fiind sistemul de incalzire preferat in Europa incepand cu anii 1970. In afara de beneficiile pe termen lung, incalzirea unor astfel de sisteme se face extrem de silentios, fara a fi nevoie sa facem fata unor conducte  de aer sau sobe zgomotoase.

Astfel de sisteme sunt benefice persoanelor alergice, intrucat eliminarea aerului suflat poate reduce acarienii cu pana la 80 de procente.

Sistemele de incalzire prin pardoseala se impart in doua categorii: electrice si hidraulice. Despre acestea, insa, vom vorbi, pe larg, cu alta ocazie.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele produse ce pot fi achizitionate pentru incalzire pardoseala, nu ezitati sa dati click pe http://www.shop-einstal.ro/, unul dintre cele mai bune magazine online din domeniu.

0 Shares
You May Also Like