Cum alegi o moara cu ciocanele potrivita?

Cum alegi o moara cu ciocanele potrivita?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa si ai in gospodarie mai multe animale, cu siguranta trebuie sa te gandesti sa cumperi o moara de cereale potrivita, pentru a marunti bine cerealele pe care le vei folosi pentru a hrani animalele.

O moara de cereale te va ajuta sa maruntesti cerealele precum porumbul, orzul, secara, mazarea, ovazul sau lucerna. Din acest motiv, este deosebit de important sa iti indrepti atentia spre o moara de cereale de cea mai buna calitate, de la unul dintre cei mai renumiti producatori de pe piata.

O asemenea achizitie se poate dovedi o economie semnificativa pe termen lung, iar in continuare vei descoperi cateva detalii foarte importante pe care trebuie sa le cunosti, pentru a face cea mai potrivita alegere.

Cum alegi o moara cu ciocanele potrivita?

Printre cele mai importante caracteristici care se remarca la o moara de cereale, cu siguranta se numara si puterea acesteia. In functie de puterea morii de cereale, aceasta poate avea o performanta mai mare sau mai mica. De-asemenea, de puterea utilajului depinde capacitatea de macinare.

In cazul in care nu aveti foarte multe animale in gospodarie care trebuiesc hranite, o moara care are motorul putin peste 1000 W (1KW) este suficienta atunci cand doriti sa maruntiti cerealele. Pentru a macina zilnic cereale, pentru mai multe animale insa, veti avea nevoie de o moara de cereale care sa aiba cel putin un motor de 1700 W (1.7 KW).

Atunci cand doriti sa faceti o astfel de achizitie, este deosebit de important sa cititi cu atentie caracteristicile produsului in totalitate. Aici veti afla informatii despre tipurile de cereale pe care moara de cereale le poate macina.

De-asemenea, este deosebit de important sa aflati si cat de multe cereale pot fi macinate intr-o singura ora. O moara de cereale care dispune de exemplu de un motor de 1KW, in mod normal trebuie sa poata macina in jur de 100 de kilograme de cereale intr-o ora. Acest randament insa, este influentat in mod direct de tipul cerealelor pe care doriti sa le macinati.

De-asemenea, este necesar sa stiti ca produsul final poate fi mai mult sau mai putin fin, in functie de sita utilizata. Din acest motiv, este important sa cumparati o moara de cereale care vine la pachet cu mai multe site, pentru a putea selecta nivelul de granulare.

Este foarte important sa tineti cont si de celelalte accesorii care pot insoti echipamentul, care va pot fi de mare ajutor pe viitor.

Tinand cont de caracteristicile anterior mentionate, trebuie sa aflati ca exista diferite tipuri de mori de cereale pe piata, insa cele mai populare sunt cele destinate gospodariilor cu un numar mic de animale. Aceste mori sunt dotate in general cu aproximativ 20 de ciocanele, si pot fi alimentate de la o priza obisnuita.

In cazul gospodariilor mai mari, unde sunt necesare utilaje mai performante, exista modele de mori de cereale care au motoare de peste 3 KW, si care sunt capabile sa macine intre 500 si 2000 de kg boabe intr-o singura ora. Aceste utilaje insa au preturile mult mai mari, si au o durata de viata indelungata.

0 Shares
You May Also Like