Corsetele in moda – ce impact au avut asupra rochiilor

0 Shares
0
0
0

Estetica dominanta a secolului al XIX-lea a facut apel la fuste intregi. Inainte de purtarea obisnuita a crinolinei, s-ar purta mai multe petticoate pentru a asigura aceasta plinatate.

Un corset, obisnuit sa stranga talie si sa creeze o senzitivitate, ar putea, de asemenea, accentua o fusta completa prin comparatie.Cele mai interesante corsete au fost aplicate pe rochii de seara lungi.

Nu exista o singura femeie la moda care sa nu poarte un corset. Au existat nenumarate denuntari. Modele care necesita o talie mica au fost considerate opresive. Unul dintre acestea a aparut in Chicago Tribune.


Este greu de imaginat o sclavie mai lipsita de sens, cu cruzime sau cu multa importanta, in consecintele ei daunatoare, decat cea impusa de moda femeii civilizate in timpul ultimei generatii. … legarea stricta ceruta de talia de viespe, a generat generatii de invalizi si a fost lasata mostenire suferintei posteritatii care nu va disparea de mai multe decenii. …

Si pentru a arata elegant, mii de femei poarta talie de imbracaminte atat de stransa incat nu este posibila miscarea libera a corpului superior; intr-adevar, in numeroase cazuri, doamnele sunt obligate sa-si puna capul inainte de a face incercarea dureroasa de a intra in talie pentru imbracaminte.

Cu toate acestea, unele femei au afirmat ca se bucura de aceasta practica.

Niciodata nu am simtit nici un efect bolnav de aproape 30 de ani de cel mai sever legatura stransa si nici nu am gasit inca nici un caz autentic de rau care se face prin sedere, chiar si atunci cand este legat la cel mai inalt grad de stramtorare, atat in ​​timpul zilei, cat si in timpul noptii.

Oamenii care scriu impotriva practicii de legare stransa sunt fie aceia care nu au fost niciodata dresati si niciodata nu au avut de suferit sa cerceteze argumentele pro si contra subiectului, sau cei care au fost, probabil, o data dantelati foarte strans in rau facute, care nu se potrivesc cu hotararea stabilita de a le gasi cele mai ingrozitoare instrumente de tortura.

Intotdeauna voi afirma ca corsetele imbunatatesc aspectul corpului  si chiar voi recunoaste ca pentru o femeie, care aspira sa fie in ton cu moda, ar putea  sa se lege strans cu moderatie. Expresiile suna mai degraba contradictorii, dar cititorii propriului sex vor sti ce vreau sa spun – un corset suficient de strans pentru a prinde figura, dar nu atat de strans ca aproape sa-l taie in doua.

In afacerea noastra, gasim in mod constant femei care doresc sa aiba talie redusa si care sunt dispuse sa indure orice in lume, cu exceptia agatarii pentru a obtine o talie mica. … Masuram corsetul, tragand masuratorile stranse. Si ii spunem femeii sa o poarte asa de strans cum o poate face confortabil. Apoi propunem o serie de corsete, fiecare cu putin mai mica decat ultimul, facand astfel tranzitia mai usoara, de la o talie mare la alta.

Deseori avem clienti care doresc sa poarte un corset de zi si unul de noapte, in dorinta extrema de a deveni subtiri. … Pentru acestia am facut  doua corsete, una pentru uzura zi si una pentru uzura de noapte. Corsetul de zi este de 19 inch. …

De indata ce talia a fost redusa si coboara rapid, vom face inca doua corsete. Cele noi vor masura saptesprezece cm pentru uzura zilei si optsprezece centimetri pentru uzura de noapte. Si intr-un timp scurt speram sa prezentam femeii o pereche de corseturi de saisprezece centimetri pentru a se potrivi cu ea exact.

0 Shares
You May Also Like