Clasificarea curatitoarelor cu presiune . Componente

Clasificarea curatitoarelor cu presiune . ComponenteUn curatitor cu presiune sau un spalator cu presiune cum mai este cunoscut, este un aparat astfel conceput incat sa reuseasca sa curete variate categorii de suprafete impermeabile. Mecanismul de functionare se bazeaza pe utilizarea presiunii jetului de apa ce iese prin duza montata in capatul lancei.

Pentru imbunatatirea capacitatii de spalare si de curatare, spalatorul cu presiune se poate folosi, pe langa jetul de apa, si de diferite substante detergente sau abrazive. Pornind de la caracteristicile curatitoarelor, de la insusirile si performantele acestora, pe piata exista o variata tipologie de modele. Pentru a fi la curent cu ce inseamna fiecare categorie in parte, este necesara o trecere in revista a principalelor clase de curatitoare cu presiune.

Tipologii de spalatoare cu presiune

In general, spalatoarele cu presiune se impart in 4 mari categorii:

1. Curatitoare destinate utilizarii din timpul liber, cu prevalenta intr-un mediu familiar si domestic. Se caracterizeaza prin dimensiuni si greutate relativ reduse si manevrabilitate facilitata. Sunt dotate cu motoare electrice, de o potenta redusa.
2. Curatitoare semiprofesionale, destinate unor utilizari mai indelungate decat cele anterioare si unor suprafete fara dificultati de curatare. De greutati si dimensiuni inca reduse, se diferentiaza de prima categorie prin motoarele ce depasesc lejer potenta de 3 kw/h.

[adsenseyu1]

3. Curatitoarele cu presiune profesionale, mult mai performante decat categoriile precedente, sunt destinate unor utilizari ce solicita intreaga masinarie, atat ca timp de folosire, cat si ca proprietati. Dimensiunile si greutatea sunt direct proprtionale cu potenta motorului si cu performantele.
4. Curatitoarele industriale cu utilizare speciala, cu performante net superioare tipologiilor anterioare, sunt recomandate spre a fi utilizate cu precadere in conditii particulare. Desigur ca nu mai poate fi vorba despre dimensiunile sau potenta motorului, clar superioare.

La randul ei, fiecare dintre categoriile prezentate se poate diviza in alte doua subcategorii:

•    cu apa calda, in masura sa incalzeasca temperatura apei de iesire,
•    cu apa rece, a carei temperatura este aceeasi cu temperatura de alimentare.

Curatitoarele cu apa calda sunt deosebit de utile pentru indepartarea straturilor de murdarie uleioase si a grasimilor, a resturilor vegetale sau animale si a derivatilor din hidrocarburi.

Subcategoriile anterioare pot fi si ele impartite fiecare, in functie de tipul motorului, in:

•    spalator cu motor electric,
•    spalator cu motor autonom, pe benzina sau motorina.

Componentele spalatorului cu presiune

Indiferent de performante, structura spalatorului cu presiune include urmatoarele componente:

o    un motor electric, pe benzina sau diesel, ce serveste pentru a pune in functiune intreaga masinarie;
o    pompa cu presiune, ce va adauga forta si viteza volumului de apa ce alimenteaza intregul sistem;
o    lance cu maner, dotata cu o duza fixa sau rotativa, ce faciliteaza directionarea jetului de apa;
o    supapa pentru reglarea presiunii de iesire a apei;
o    o gama variata de componente si accesorii pentru suplimentarea caracteristicilor tehnice si a performantelor obtinute.

Modalitati de achizitionare

[adsenseyu1]

Alegerea unui spalator cu presiune, avand in vedere cheltuiala implicata, reprezinta o investitie pentru o familie sau o firma. Din acest motiv, selectarea trebuie facuta doar dupa un studiu atent al caracteristicilor fiecarui model.

Daca va hotarati sa va faceti cumparaturile prin intermediul website-ului gestionat de catre compania Epinvest care va pune dispozite utilaje constructii Bistrita , nu mai trebuie sa va bateti capul cu detalii tehnice sau de alta natura. Specialistii vor face totul in locul vostru, lamurindu-va orice neclaritate, voi trebuie doar sa va specificati pretentiile si bugetul de care dispuneti.


Alte stiri actuale :

1. Reţeta succesului în construcţii
2. Constructii spectaculoase, create de un singur om
3. Constructii ridicate fara autorizatie de construire – Cum se pot intabula?
4. Trei cătune din Vatra Moldoviţei, scoase din izolare în urma finalizării unui proiect european

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.