Chromebook vs. laptop cu Windows 10 – ce ar trebui sa cumperi

Chromebook vs. laptop cu Windows 10 – ce ar trebui sa cumperi

0 Shares
0
0
0

Chromebookurile s-au transformat rapid dintr-o curiozitate, intr-o forta care trebuie luata in considerare. Oferind o experienta simpla si robusta, sistemul de operare Chrome al Google este extrem de usor de utilizat, si vine in interiorul mai multor laptop-uri ieftine, care costa doar 159 $. Esti interesat de piese laptop pentru upgrade? Viziteaza Mentor Market.

Cu toate acestea, Microsoft nu trateaza aceasta amenintare usor. Odata cu lansarea Windows 10, utilizatorii pot beneficia de un meniu Start imbunatatit, impreuna cu ajutorul asistentului Cortana. Proprietarii actuali de sisteme Windows pot trece gratuit la Windows 10 pana la 29 iulie 2016.

In ciuda noului sistem de operare, preturile pentru dispozitivele Windows raman aceleasi – veti gasi un numar de laptop-uri cu Windows care costa mai putin de 200 de dolari fiecare; Multe sub $ 400 ofera afisaje cu touch.Chromebook vs. laptop cu Windows 10 – ce ar trebui sa cumperi

Deci, ce platforma de calcul este cu adevarat cea mai buna? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, am testat sisteme cu Windows si altele cu Chrome si le-am comparat pentru a vedea care din acestea merita sa fie cumparat.

Interfata.

Comparat cu cele doua medii distincte ale Windows 8.1, Windows 10 se simte mai integrat si mai uniform. Apasand pe butonul Start, se afiseaza noul meniu Start, umplut cu programele cele mai utilizate si aplicatiile recent instalate pe partea stanga (similar cu cea din Windows 8).

In partea dreapta este un panou mai larg, in care se pot fixa piese care sunt animate cu actualizari. Bara de activitati a fost actualizata pentru a include o bara de cautare Cortana de langa butonul Start si mici pictograme care arata ce programe sunt deschise.

In partea dreapta jos a spatiului de lucru, Windows 10 adauga o pictograma de notificare care, cand se face clic, va aduce la noul centru de actiune, unde puteti vedea alerte din aplicatii care sunt active si inactive. Exista, de asemenea, setari rapide in acest meniu de notificari.

In cea mai recenta versiune a sistemului de operare Chrome, butonul Start-like se afla in coltul din stanga jos. Cand este apasat, pop-up-ul de lansare are o bara de cautare Google (si cea mai recenta aplicatie Google Doodle), cu o lista ce contine aplicatiile recent deschise.

Derularea in jos dezvaluie cardurile de informatii Google Now, care va ofera informatii cum ar fi vremea locala, articole sugerate in functie de activitatea dvs. de cautare si actualizarile din calendar. Bara de activitati din sistemul de operare Chrome afiseaza pictograme pentru aplicatiile active in prezent, precum si comenzi rapide pentru aplicatii Google esentiale, precum Documente, Drive si YouTube.

Setarile de baza, cum ar fi Wi-Fi si Ora, sunt accesate in partea dreapta jos. Sistemul de operare Chrome a fost construit ca un prim sistem de operare Web, deci aplicatiile ruleaza de obicei intr-o fereastra de browser Chrome. Acelasi lucru este valabil si pentru aplicatiile care se pot executa offline.

Atat Windows 10, cat si Chrome sunt excelente pentru a lucra in ferestre laterale. Pentru fiecare sistem de operare, tot ce trebuie sa faceti este sa trageti o fereastra intr-o parte, de unde se fixeaza in modul semi-ecran. Cu toate acestea, Windows va permite sa faceti clic pe patru ferestre, comparativ cu doua pentru sistemul de operare Chrome.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este dispozitivul usor de utilizat. Exista laptopuri Windows 10 si Chrome OS cu ecrane tactile, dar Windows 10 utilizeaza la maximum aceste afisaje.

Sistemul de operare are un mod de tabletare, care elimina pictogramele de pe bara de activitati si pune toate aplicatiile in modul ecran complet, lasandu-va un spatiu de lucru minimalist care elimina o multime de elemente desktop ce va pot distrage atentia. Si cu noile aplicatii universale din magazinul de aplicatii Windows, veti putea sa derulati majoritatea programelor dvs. preferate atat in ​​modurile desktop, cat si in cele de tableta.

Castigator: sistemul de operare Chrome. Desi este mai putin versatil, Chrome OS ofera o interfata mai simpla si mai eficienta decat Windows 10.

 

0 Shares
You May Also Like