Ceasuri sportive pentru barbati: cum il alegi pe cel potrivit ?

Ceasuri sportive pentru barbati: cum il alegi pe cel potrivit ?

0 Shares
0
0
0

Traiesti acele vremuri in care un ceas sportiv nu este pe deplin asociat cu indicarea orei. I se pun acum cereri mult mai mari: monitorizarea progresului sportiv, evaluarea antrenamentelor, masuratori corporale.

Iar pentru un barbat, un ceas este la fel de important ca o poseta sau o bijuterie pentru o femeie. Este un indicator al statutului material si al pozitiei sociale. Un ceas sport nu poate fi doar un instrument de antrenament, deoarece poate fi purtat in fiecare zi, mai ales daca preferi un stil sportiv casual. Totusi, cei care prefera designul clasic vor gasi si ceva pentru ei insisi.

Ce trebuie sa iei in considerare cand cumperi un ceas?

Inainte de a alege un anumit ceas sportiv, trebuie sa iei in considerare mai multi factori si sa te intrebi pentru ce ai nevoie de el. Numarul de functii si aplicatii posibile este imens. Daca ai nevoie doar de cateva, merita sa optezi pentru un model mai putin complicat. Ceasul ar trebui sa fie usor de utilizat, iar comutarea intre optiuni ar trebui sa fie intuitiva. Un afisaj usor de citit este, de asemenea, important. 

Verifica daca degetele tale pot manipula butoane sau ecranul tactil. Acest lucru este important, deoarece vei folosi ceasul in timpul antrenamentului atunci cand palmele tale se pot simti transpirate. Ceasul trebuie sa se potriveasca perfect pe incheietura mainii si sa aiba o dimensiune atat de mare incat sa nu interfereze cu schimbarea tinutelor. 

Dimensiunea ceasului trebuie ajustata la circumferinta incheieturii mainii si la lungimea curelei sau a bratarii. Un ecran prea mare poate provoca disconfort si poate interfera cu exercitiile fizice. Ceasul ar trebui sa fie usor, deoarece impresia ca ceva este greu la incheietura mainii este neplacuta in timpul competitiei sau antrenamentelor. Atunci cand alegi un ceas sport, ia in considerare in primul rand confortul. Dar pentru multi, pretul este un criteriu important.

Caracteristici prioritare

Intreaba-te daca ai nevoie de un ceas pentru un sport sau mai degraba de un model universal. Selecteaza cea mai importanta functionalitate, de exemplu, pentru un alergator poate fi GPS sau precizie a ritmului cardiac. Pentru un pasionat de trekking, o baterie durabila, asa cum are un ceas Casio SPORT cu baterie 10 ani  si functii topografice sau citiri barometrice, poate fi exact ceea ce trebuie. 

Poti merge mai departe si alege un ceas care iti permite sa faci cumparaturi. Compara modelele pe baza celor mai importante functii pentru tine. Indiferent de cate functii interesante are ceasul tau, lizibilitatea si functionarea usoara par a fi esentiale.

Aminteste-ti ca uneori prea multe functii afecteaza functionalitatea dispozitivului. O multime de optiuni active pun presiune pe baterie. Unele functii se pot dovedi inutile daca afisajul lasa de dorit. Rezistenta la apa si GPS-ul nu vor ajuta prea mult daca afisajul este slab si, de exemplu, nu poti citi ceasul in lumina puternica a soarelui.

De aceea, tine cont de toate sfaturile de mai sus inainte de a cumpara un anumit model de ceas sport pentru tine sau pentru un a-l darui cuiva drag.

0 Shares
You May Also Like