Ce trebuie sa stim despre un laptop refurbished cu procesor i7?

Ce trebuie sa stim despre un laptop refurbished cu procesor i7?

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim despre laptopuri trebuie sa ne gandim in mod serios la procesoarele acestora. Nu trebuie sa ne fie indiferent ce fel de procesor ne alegem, pentru ca acesta reprezinta un element cheie intre componentele unui laptop.

Fara doar si poate, procesorul reprezinta cea mai importanta componenta a unui laptop care influenteaza direct performanta dispozitivului. Datorita faptului ca pe piata exista o multitudine de procesoare multi consumatori sunt total nedumeriti si neavand multe cunostinte IT, nu stiu ce sa aleaga cand vine vorba de aceste produse.

In cele ce urmeaza vom explica pe scurt de ce este asa de important un procesor de laptop. Vom analiza procesorul unui laptop refurbished i7. Puterea de care dispune un procesor influenteaza direct viteza de reactie la comenzi a device-ului, dar totodata si capacitatea sa de a functiona mult mai rapid in conditiile in care acesta trebuie sa indeplineasca numeroase task-uri.Ce trebuie sa stim despre un laptop refurbished cu procesor i7?
Sa dam un exemplu: daca laptopul a primit o comanda sa copieze diverse date de pe Internet, dar in acelasi timp vreti sa trimiteti un e-mail cu atasament mai mare si sa urmariti in acelasi timp un film HD, trebuie neaparat sa aveti un procesor bun care va va ajuta sa indepliniti aceste sarcini cat mai rapid si fara sa apara blocaje ale laptopului fiind nevoiti apoi sa intrati in task manager. Mare parte din laptopuri functioneaza cu modelul de procesoare Intel.

Astazi au aparut procesoare mult mai puternice din generatia “Ivy Bridge” cum ar fi spre exemplu Intel Core i5 sau Intel Core i7. Este important de retinut ca in interiorul categoriei i7 de exemplu, se regasesc numeroase variante de procesoare, chiar daca acestea poarta acelasi nume. Tehnologia Ivy Bridge utilizeaza arhitectura mai veche Sandy Bridge si bineinteles toate tehnologiile acesteia, iar schimbarile se pot observa la nivel de GPU, care acum are 16 Stream Processor in varianta cea mai performanta – HD 4000.

Astfel, fiecare dintre aceste Stream processor sunt de doua ori mai rapide decat versiunea precedenta, performanta crescand substantial.  Dintre cele trei tipuri de procesoare i3, i5 si i7, bineinteles ca cel mai puternic este ultimul. Asta nu inseamna neaparat ca procesorul i7 are 7 nuclee. Numerele date sunt doar indicative pur orientative ale puterii procesorului. Evaluarea puterii de procesare se realizeaza printr-un standard de evaluare: Intel Processor Star.

Acest standard are in vedere atat numarul de nuclee, dar si prezenta sau absenta noilor tehnologii, precum Hyper Threading si Turbo Boost. Cu cat numarul de nuclee va creste, cu atat pot fi indeplinite in acelasi timp diferite taskuri. Core I7 au primit 5 stele de la Intel.

Evaluarea procesorului incepe de la i3, iar inaintea acestuia fiind de fapt procesoarele mai vechi Celeron si Pentium. Generatia aceasta de procesoare Ivy Bridge are consumul mult mai mic de energies si o dimensiune mai redusa decat generatiile mai vechi, Celeron, Pentium si Sandy Bridge. Acest fapt a condus la aparitia laptopurilor cu dimensiuni mult mai reduse, cu greutate mai mica, mai subtiri si totodata mult mai puternice.

In concluzie, in momentul in care alegeti tipul de procesor trebuie sa aveti in vedere cateva elemente cheie: tehnologia Intel Turbo Boost, viteza, hyper-threading-ul, sau pur si simplu Ivy Bridge.

0 Shares
You May Also Like