Ce sunt testele si ingrijirea prenatala?

Ce sunt testele si ingrijirea prenatala?

0 Shares
0
0
0

Controalele medicale si testele de screening va ajuta sa va mentineti sanatosi pe dumneavoastra si pe copilul dumneavoastra in timpul sarcinii. Aceasta se numeste ingrijire prenatala.

De asemenea, implica educatie si consiliere cu privire la modul de gestionare a diferitelor aspecte ale sarcinii. In timpul vizitelor la un cabinet ginecologie Mures, medicul dumneavoastra poate discuta cu dvs. despre multe probleme, cum ar fi alimentatia sanatoasa si activitatea fizica, testele de screening de care ati putea avea nevoie si la ce sa va asteptati in timpul travaliului si al nasterii.

Verificari prenatale

In timpul sarcinii, controalele regulate efectuate intr-un cabinet de ginecologie Tg Mures sunt foarte importante. Aceasta ingrijire consistenta va poate ajuta sa va mentineti sanatosi pe dumneavoastra si pe bebelusul dvs., sa detectati probleme daca apar si sa previna problemele in timpul nasterii. De obicei, au loc controale de rutina:
Ce sunt testele si ingrijirea prenatala?

  • data pe luna de la 4 la 28 de saptamani.
  • De doua ori pe luna pentru saptamanile 28 pana la 36.
  • Saptamanal de saptamana 36 pana la nastere.
  • Femeile cu sarcini cu risc crescut trebuie sa-si vada medicii mai des.

La prima vizita, medicul dumneavoastra va efectua un examen fizic complet, va va lua sange pentru teste de laborator si va va calcula data scadentei.

Medicul dumneavoastra poate efectua de asemenea, un examen de san, un examen pelvian pentru a va verifica uterul, si un examen de col uterin, inclusiv un test Papanicolau.

In timpul acestei prime vizite, medicul dumneavoastra va va pune multe intrebari despre stilul dvs. de viata, relatiile si obiceiurile de sanatate. Este important sa ii raspundeti cu sinceritate intrebarilor.

Dupa prima vizita, cele mai multe vizite prenatale vor include:

  • Verificarea tensiunii arteriale si a greutatii.
  • Verificarea ritmului cardiac al bebelusului.
  • Masurarea abdomenului pentru a verifica cresterea bebelusului.
  • De asemenea, veti avea cateva teste de rutina pe tot parcursul sarcinii, cum ar fi teste pentru a cauta anemia, teste pentru a masura riscul de diabet gestational si teste pentru a cauta infectii nocive.

Deveniti partener cu medicul dumneavoastra pentru a va gestiona ingrijirea, pentru ca acest lucru este cu siguranta extrem de important! Puneti intrebari si cititi pentru a va informa despre acest moment incitant.

Testele prenatale

Testele sunt folosite in timpul sarcinii pentru a verifica starea dumneavoastra de sanatate si a copilului dumneavoastra. La prima vizita prenatala, medicul dumneavoastra va folosi teste pentru a verifica o serie de lucruri, cum ar fi:

  • Grupa de sange si factorul Rh.
  • Anemie.
  • Infectii, cum ar fi toxoplasmoza si infectiile cu transmitere sexuala (ITS), inclusiv hepatita B, sifilisul, chlamydia si HIV.
  • Semne ca sunteti imuni la rubeola (rujeola germana) si varicela.

Pe tot parcursul sarcinii, medicul va poate sugera si alte teste. Unele teste sunt sugerate pentru toate femeile, cum ar fi screening-ul pentru diabetul gestational, sindromul Down si HIV. Alte teste ar putea fi oferite pe baza:

  • Varsta.
  • Istoricul sanatatii personale sau familiale.
  • Originea etnica.
  • Rezultatele testelor de rutina.

Unele teste sunt teste de screening. Ele detecteaza riscurile sau semnele unor posibile probleme de sanatate la dumneavoastra sau la bebelus. Pe baza rezultatelor testelor de screening, medicul dumneavoastra va poate sugera teste de diagnostic.

Testele de diagnostic confirma sau exclud problemele de sanatate la dumneavoastra sau la bebelus.

Intelegerea testelor prenatale si a rezultatelor testelor

Daca medicul dumneavoastra va sugereaza anumite teste prenatale, nu va fie teama sa puneti multe intrebari. Aflarea despre test, motivul pentru care medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru si ce ar putea insemna rezultatele testului va pot ajuta sa faceti fata oricaror griji sau temeri pe care le-ati putea avea. Retineti ca testele de screening nu diagnostica probleme, ci evalueaza riscul.

Deci, daca un test de screening are un rezultat anormal, acest lucru nu inseamna ca exista o problema cu copilul dumneavoastra. Sunt necesare mai multe informatii. Medicul dumneavoastra va poate explica ce inseamna rezultatele testelor si posibilii pasi urmatori.

0 Shares
You May Also Like