Ce sunt ciocanele rotopercutoare?

Ce sunt ciocanele rotopercutoare?

0 Shares
0
0
0

Ciocanele rotopercutoare sunt acele unelte electrice care sunt prevazute cu burghie si care actioneaza prin succesiuni repetate de lovire.

Ei bine, in momentul in care discutam despre ciocane rotopercutoare trebuie sa precizam faptul ca acestea imbina foarte bine atat caracteristicile masinilor de gaurit, cat si caracteristicile ciocanelor demolatoare.

Fara doar si poate, cel mai des se pot intalni asemenea unelte in domeniul constructiilor, unde sunt folosite in fiecare zi de catre mesteri si profesionisti. Se pot gasi pe piata si ciocane rotopercutoare hobby, adica ciocane rotopercutoare care se pot folosi doar ocazional.

Ce sunt ciocanele rotopercutoare?

In situatia in care ai de gand sa iti cumperi si tu o asemenea unealta trebuie sa fii constient de faptul ca un ciocan rotopercutor care este cel mai bun, nu este neaparat cel mai puternic model de pe piata.

Cel mai bun ciocan rotopercutor pentru tine este acela care isi face treaba cel mai bine in functie de cerintele tale. Daca de exemplu ai nevoie de un ciocan rotopercutor pe care sa il folosesti in gospodarie, ocazional, atunci cu siguranta nu trebuie sa iti alegi un ciocan rotopercutor profesional, care este de obicei folosit pe santier.

Ei bine, daca iti doresti o astfel de scula electrica, trebuie sa iti alegi ciocanul rotopercutor in functie de tipul de alimentare. Se pot gasi ciocane rotopercutoare cu fir si ciocane rotopercutoare cu acumulatori.

Pentru utilizari ocazionale in gospodarie, ar fi indicate ciocanele rotopercutoare cu acumulatori, in timp ce pentru utilizari zilnice, se recomanda ciocanele rotopercutoare profesionale, prevazute cu fir.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere in momentul in care iti trebuie o astfel de unealta este tipul de mandrina care poate fi SDS sau cu cheie. Aici ar fi indicat sa optezi pentru mandrinele cu cheie daca iti doresti sa economisesti ceva banuti.

Apoi, un alt aspect care conteaza foarte mult este puterea de lucru, iar de acest aspect depinde gadul de utilizare al uneltei. Daca alegi un ciocan rotopercutor hobby, este clar faptul ca acesta va avea o putere de lucru mai mica, cuprinsa intre 350 si 700 W.

Un ciocan rotopercutor semi – profesional poate avea puterea de lucru cuprinsa intre 700 si 2000 W, in timp ce un ciocan rotopercutor profesional are o putere de lucru incepand de la peste 1400 W.

Apoi, nu trebuie sa uiti ca si brandul conteaza, asa ca este indicat sa iti alegi o unealta de la un producator renumit de pe piata. Cu cat producatorul este mai renumit (Makita, Bosch, DeWalt), cu atat sunt sansele mai mari ca unealta sa faca fata mai bine tuturor cerintelor tale, si sa aiba o durata de viata prelungita.

Asadar, dupa cum se poate observa, un ciocan rotopercutor este o unealta de care poti avea nevoie in gospodaria ta, dar este o unealta care poate sa fie folosita in viata de zi cu zi de catre mesterii de pe santier, iar pentru a alege cea mai buna asemenea unealta, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante.

0 Shares
You May Also Like