Ce se intampla cu masinile amanetate?

Ce se intampla cu masinile amanetate?

0 Shares
0
0
0

In prezent, in Romania exista foarte multe persoane care se confrunta cu probleme financiare, asa ca pentru a face rost de banii de care au nevoie pentru a-si rezolva problemele, aceste persoane cauta fel si fel de solutii.

De exemplu, exista multe persoane care pentru a face rost de bani, aleg sa treaca pragul unei case de amanet, pentru a se imprumuta.

Cei care au nevoie de o suma impresionanta de bani, pot opta pentru un imprumut de tipul amanet auto, iar pentru a obtine banii de care au nevoie, trebuie sa lase drept garantie la casa de amanet un autoturism.

Ce se intampla cu masinile amanetate?

Fireste, amanetarea unui autoturism nu se face cu una cu doua, ci este nevoie un primul rand ca persoana care isi doreste sa isi amaneteze masina sa prezinte documentele masinii (certificat de inmatriculare si cartea de identitate a masinii), plus cartea sa de identitate.

In cazul in care masina are numere provizorii, atunci este necesara factura primita de catre client de la vanzator, sau contractul de vanzare – cumparare. In cazul in care masina ii apartine unei persoane juridice, este nevoie de o copie a certificatului de inregistrare a firmei in Registrul Comertului.

Asadar, acestea sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de amanet auto, iar dupa ce reprezentantii casei de amanet verifica documentele, se poate trece la urmatorul pas, care consta in evaluarea masinii.

Aici se vor lua in calcul mai multe aspecte, si anume marca si modelul masinii, anul fabricatiei, capacitatea cilindrica a masinii, puterea motorului, pretul masinilor similare pe piata, dar si gradul de uzura.

Masinile trebuie sa arate impecabil si sa se prezinte intr-o stare tehnica foarte buna, pentru ca de regula sunt supuse si unui control mecanic, dar si unei diagnoze auto.

Daca totul decurge bine iar evaluatorii considera ca masina se afla in cele mai bune conditii, acestia pot propune un pret, iar clientul poate accepta sau poate refuza.

In cazul in care clientul accepta, se incheie contractul de amanet auto, acesta cedeaza cheile masinii si primeste suma de bani promisa. Masina sa va fi mutata in parcul auto al casei de amanet, nu inainte insa de a fi fotografiat bordul si de a fi notat numarul kilometrilor din bord.

Masinile vor fi pastrate in cele mai bune conditii in parcul auto al casei de amanet, iar acest lucru este firesc, tinand cont ca parcul auto este pazit de catre agenti de paza experimentati, iar parcarea mai este si monitorizata video.

La finalul valabilitatii contractului de amanet, clientul poate sa isi achite datoria si poate sa isi ridice masina fara probleme. Daca acesta nu are bani, poate solicita prelungirea valabilitatii contractului de amanet, insa trebuie sa plateasca un alt comision.

In cazul clientilor care stau mai bine cu banii, lucrurile stau altfel, pentru ca isi pot plati oricand in cele 30 de zile datoria, si isi pot recupera masina amanetata.

Asadar, acestea sunt lucruri generale pe care trebuie sa le cunoasca toata lumea despre amanetul auto si despre cum sunt pastrate masinile amanetate.

0 Shares
You May Also Like