Ce presupun cursurile de limba germana?

Ce presupun cursurile de limba germana?

0 Shares
0
0
0

Limba germana este o limba vorbita de peste 130 de milioane de oameni, in majoritatea lor covarsitoare, locuitori ai Europei. Limba germana este vorbita si de numeroase minoritati etnice germane aflate in multe colturi ale Europei. De exemplu, pe teritoriul Frantei se vorbeste limba germana in provincile Alsacia si Lorena, in Cehia in regiunea Muntilor Sudeti, etc.

Pe teritoriul tarii noastre exista vorbitori nativi de limba germana in Banat si sudul Transilvaniei. Important este ca limba germana este raspandita in multe zone ale Europei. Acest fapt duce la recunoasterea  limbii germane ca o limba de circulatie internationala fiind o limba extrem de utilizata in multe domenii de activitate.

Fiind o limba destul de grea, mai ales pentru locuitorii vorbitori de limbi romanice sau slave, din anumite tari ale Europei, cursurile de limba germana desfasurate pe teritoriul acestora au capatat o importanta deosebita.Ce presupun cursurile de limba germana?

Pe teritoriul Romaniei sunt organizate numeroase cursuri de limba germana, fie in cadrul unor institute culturale. cum ar fi institutul Goethe, fie in cadrul unor cursuri organizate de diverse firme care au acreditarea cursurilor de catre Ministerul Educatiei. Dintre acestea se remarca “Structural Euro Fond & Training”.

Echipa este 100% profesionista avand formatori cu multa experienta in predarea acestor cursuri care sunt foarte utile pentru ca ofera o baza de plecare pentru persoanele care vor sa isi insuseasca limba germana. Este deosebit de greu numai sa intelegi limba germana, fara sa mai iei in considerare exprimarea fluenta si bineinteles si corecta din punct de vedere gramatica. Cursurile de limba germana se desfasoara pe trei trepte, respectand Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi Straine.

Fiecare dintre etape sunt divizate in numeroase module si submodule care au o durata de 30 de ore pentru modulul ales. Aceste module asigura pregatirea cursantilor pe diferite trepte de invatare a limbii germane. Primul modul este cel pentru cursantii care nu au cunostiinte de limba germana. Un alt modul este pentru cursantii care au cunostiinte medii de limba germana. Un modul destul de avansat este pentru cei care au cunostiinte intermediare.

Cele mai avansate module care pot fi urmate in cadrul cursurilor de germana sunt cele pentru utilizator independent si totodata cele pentru utilizator experimentat. Cursurile pun accent atat pe intelegerea limbii germane in profunzime cat si pe gramatica acesteia care este relativ destul de grea.

Multe persoane incep un curs germana de la 0, fara sa aiba nici macar cunostiinte  elementare de limba germana. Sunt bineinteles si numerosi cunoscatori ai limbii germane la nivel de incepator, sau nivel mediu si vor sa aprofundeze limba cautand modulele pentru utilizator independent sau experimentat.

Exista si numerosi cursanti care sunt interesati de obtinerea Certificatului de Absolvire, care este recunoscut pe intreg teritoriul Uniunii Europene prin aplicarea Apostilei de la Haga. Pentru aceasta cursantii trebuie sa urmeze suplimentar fata de cele 30 de ore de curs, alte 10 ore de studiu, indiferent de modulul pe care l-au ales. Fara aceste ore suplimentare nu se poate obtine acest certificat. Bineinteles ca si costul cursului este mai mare, dar avand in vedere valoarea certificatului eliberat.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like