Ce este amanetul auto?

Ce este amanetul auto?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care au nevoie de o suma mare de bani, trebuie sa gaseasca o solutie foarte buna pentru a se imprumuta, insa pentru asta trebuie sa analizeze putin fiecare oferta.

De exemplu, cei care au nevoie de multi bani, pot opta pentru un imprumut de la banca, insa aici trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Una dintre aceste conditii este sa aiba un loc de munca legal, cu contract, si o vechime de cateva luni cel putin la locul de munca.

Pentru un astfel de imprumut, trebuie insa asteptat cateva zile pentru a stii daca se aproba imprumutul sau nu, iar cei care nu au noroc pot opta pentru o alta solutie.

Ce este amanetul auto?

O a doua posibilitate de a face rost de bani pentru cei care se confrunta cu probleme financiare este aceea de a cauta o Institutie Financiara Nebancara care sa le ofere un imprumut.

In ceea ce priveste imprumuturile pe care le ofera aceste Institutii Financiare Nebancare, trebuie precizat faptul ca acestea sunt mult mai usor de acordat, insa nu reprezinta o solutie foarte buna pentru oameni.

De ce? Pentru ca imprumuturile respective au dobanzi uriase, asa ca de foarte multe ori cei care imprumuta de exemplu 10.000 de lei ajung sa plateasca inapo 20.000 de lei. Deci, cu siguranta aceasta solutie nu este atractiva de nici o culoare.

Cei care au nevoie de o suma mare sau foarte mare de bani, pot opta insa pentru un imprumut de genul amanet auto, iar in continuare vom discuta putin despre acest tip de imprumut.

Amanetul auto este acel tip de imprumut pe care casele de amanet il pot oferi clientilor, iar acestia la randul lor gireaza cu masina personala sau cu masina firmei pe care o detin, in schimbul banilor imprumutati.

Este important de precizat faptul ca pentru amanet auto pot opta doar persoanele care detin un autoturism in acte. Daca de exemplu tu iti cumperi o masina si o inmatriculezi pe numele unuia dintre parinti, cu siguranta nu poti opta pentru un imprumut de acest gen, ci doar parintele care detine in acte masina poate face acest lucru.

De precizat este deasemenea faptul ca amanetul auto se poate efectua numai in conditiile in care persoana care isi doreste sa amaneteze o masina, are asupra sa cartea de identitate a sa, dar si documentele masinii.

Documentele masinii sunt cartea de identitate a autoturismului si certificatul de inmatriculare al acesteia. In situatia in care masina este cumparata pe firma, atunci trebuie prezentata si o copie a certificatului de inregistrare in Registrul Comertului a firmei.

In momentul in care clientul prezinta aceste documente, se trece la evaluarea masinii de catre personalul casei de amanet. In situatia in care clientul nu este de acord  cu suma de bani care ii este propusa, poate accepta sa refuze.

In situatia in care insa suma de bani propusa de catre casa de amanet pentru masina respectiva este una pe placul clientului, acesta poate accepta banii respectivi, iar apoi se va incheia contractul de amanet intre cele doua parti.

Contractul de amanet poate fi facut pe o perioada de 30 de zile, dar perioada poate fi prelungita pe termen nelimitat.

0 Shares
You May Also Like