Ce cred oamenii despre casele de amanet?

Ce cred oamenii despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care se discuta despre casele de amanet, parerile oamenilor sunt impartite referitor la aceste societati comerciale.

Exista diferite mituri, printre care si acela ca o casa de amanet profita de nevoile oamenilor, iar acei oameni care sunt prost informati, sau care asculta astfel de mituri, considera ca o casa de amanet ar fi de fapt o inselatorie.

Realitatea este insa cu totul si cu totul diferita, pentru ca o casa de amanet este de fapt o societate comerciala care le ofera oamenilor imprumuturi de tipul amanet bijuterii, sau alte tipuri de amanet, precum amanet auto sau amanet electronice.Ce cred oamenii despre casele de amanet?

Aceste societati comerciale ofera clientilor astfel de imprumuturi, insa totul se intampla pe baza unui contract de amanet care poate sa fie de cel putin 5 zile, si de cel mult 30 de zile, iar la cererea clientului, contractul de amanet se poate prelungi.

Referitor la acest contract de amanet, trebuie mentionat faptul ca odata ce expira, clientul poate sa mai beneficieze chiar de 5 zile ca si perioada de gratie, in care isi poate achita datoria si isi poate recupera bunul.

Exista insa si situatii in care clientii acestor societati comerciale, dispun mai rapid de suma de bani imprumutata, iar astfel, isi vor achita datoria mai repede decat ar trebui, si automat isi vor revendica mult mai rapid bunurile.

Oamenii considera ca aceste case de amanet percep comisioane exagerat de mari in schimbul sumelor de bani imprumutate, insa cu siguranta acest lucru nu este adevarat. Ce este adevarat insa, este faptul ca de la o agentie la alta, comisionul poate sa fie diferit, insa procentele sunt foarte mici, iar diferentele de bani pe care le au de platit clientii privind comisionul, sunt deasemenea mici.

Oamenii, mai cred despre casele de amanet, fie datorita faptului ca au auzit mai multe mituri, fie datorita faptului ca nu au trecut niciodata pragul unei case de amanet si nu au informatii corecte referitoare la aceste societati comerciale; ca o casa de amanet nu iti va oferi niciodata un pret bun pentru produsele amanetate.

Acest lucru cu siguranta nu este adevarat. Toate bunurile sunt evaluate de catre personalul casei de amanet, iar in functie de valoarea de piata a bunurilor, in functie de starea in care acestea se prezinta, si cu siguranta si in functie de mai multi factori importanti, sunt evaluate, iar suma de bani oferita in schimbul lor se va stabili ulterior.

Este important de mentionat faptul ca aceste societati comerciale iau in calcul si faptul ca exista sansa ca utilizatorul sa nu isi mai doreasca bunurile si sa nu le mai recupereze, iar acestea trebuie sa fie scoase la vanzare.

Din acest motiv, indiferent ca discutam despre bijuterii, despre telefoane sau orice alte bunuri se mai pot amaneta, acesea vor fi evaluate, iar clientul va primi maxim 80% din valoarea lor de piata drept suma imprumutata.

Acest lucru inseamna ca si clientul va fi multumit pentru ca va primi banii de care are nevoie in schimbul bunurilor, dar si casele de amanet, pentru ca se vor alege cu un profit de 20% din valoarea bunului amanetat, daca acesta va fi vandut.

0 Shares
You May Also Like