Ce animale ar trebui sa ai in gospodarie pentru a hrani copii mici?

0 Shares
0
0
0

Parintii care cauta pentru copii hrana cat mai naturala si sanatoasa au o sarcina foarte dificila sa gaseasca alimente fara E-uri si obtinute de producatori fara a se folosi ingrasaminte sau tratamente chimice nesigure.

Asadar, iata cateva variante posibile de aprovizionare cu mancare sanatoasa: sa caute produse certificate ecologic, sa gaseasca o gospodarie de incredere aproape de oras pentru a-si procura unele alimente proaspete si obtinute in mod natural sau sa traiasca impreuna cu familia la o casa in mediul rural, unde sa-si produca hrana, macar partial.

Daca pana in urma cu cateva zeci de ani, cresterea animalelor era o ocupatie fireasca pentru majoritatea familiilor, in ultima vreme si familiile de la tara aleg sa se aprovizioneze de la supermarket, pentru ca e mai usor, dar nu neaparat mai bine!

Insa, la fel cum multa lume are un animal de companie, cateva gaini, de exemplu, ar fi cu adevarat simplu de crescut la tara, iar beneficiile oualelor proaspete si din sursa sigura depasesc cu mult efortul ingrijirii gainilor.

Gainile pot fi simpatice animale de companie, dar si o sursa de hrana

Gainile sunt usor de ingrijit, hranindu-se si singure, prin gradina sau pot primi resturi de mancare vegetala din bucatarie si mici portii de hrana bazata pe cereale.

O moara pentru uruiala ar fi de mare folos pentru faramitarea cerealelor, care, chiar daca sunt cumparate din piata si nu au garantie ca au fost cultivate fara ingrasaminte sau tratamente chimice, pot fi combinate cu alte produse naturale din gradina. In plus, gainile din gospodaria voastra vor fi crescute pe sol si se vor evita tratamentele cu antibiotice si conditiile de care au parte pasarile din crescatorii.

Caprele va ajuta sa curatati gradina si va dau cel mai bun lapte

Stiati ca laptele de capra are cele mai apropiate calitati de cele ale laptelui matern? In plus, poate fi baut si de persoane cu intoleranta usoara la lactoza, iar pentru copiii cu probleme respiratorii este cu adevarat benefic.

Caprele sunt nabadaioase, dar va pot ajuta sa va curatati gradina de buruieni! Nu sunt pretentioase la mancare, savureaza chiar si resturile vegetale de la bucatarie, iar pentru sezonul rece puteti aduna diverse ramuri de arbusti pentru hrana lor.

Vaca, bivolita sau cateva oi pot asigura necesarul de lactate al familiei

Cine are timp si spatiu potrivit pentru a creste o vaca, o bivolita sau cateva oi asigura familiei sale necesarul de lactate. Este extraordinar pentru o familie sa aiba lapte proaspat, provenind de la animale hranite corect si ingrijite cat mai natural! Insa acestea necesita efort zilnic pentru hrana si mulgere, apoi asigurarea hranei pentru sezonul de iarna implica munca sau bani.

0 Shares
You May Also Like